Lediga jobb

Bli vår kollega! Just nu söker vi en ekonomichef.

Vi är i en spännande tillväxtfas där vi under de senaste två åren fördubblat vår omsättning vilket resulterat i att mer pengar än någonsin går till patientnära, klinisk bröstcancerforskning. Vi söker nu en relationsskapande och operativ ekonomichef som ska leda den nybildade enheten för ekonomi och verksamhetsstöd. Som kollega hos oss blir du en del av en organisation som vill förverkliga visionen om att ingen ska drabbas av bröstcancer.

Om rollen
Som ekonomichef leder du enheten för ekonomi och verksamhetsstöd och har det operativa och strategiska ansvaret för Bröstcancerförbundets ekonomifunktion. Vidare stöttar du verksamheten, ledningsfunktioner och styrelsen i ekonomirelaterade frågor och ansvarar för framtagandet och presentation av ekonomiska rapporter och underlag vid styrelsemöten. Du är också organisationens kontaktperson för externa parter som revisorer, banker, myndigheter, Giva Sverige och Svensk insamlingskontroll vid ekonomirelaterade frågeställningar. Det team du kommer leda och utveckla består av en kanslist, en medlemsutvecklingsansvarig och en systemansvarig. Du rapporterar till Generalsekreteraren och ingår i dennes ledningsgrupp där du förväntas bidra till hela organisationens strategiska utveckling.

Den vi söker
Vi söker dig med erfarenhet av brett arbete inom en ekonomifunktion där vissa arbetsuppgifter även varit av strategisk karaktär. Du har relevant utbildning inom ekonomi, eller likvärdiga kunskaper som förvärvats genom praktiskt arbete, samt god vana av att arbete i Excel och ekonomisystem. Självklart delar du Bröstcancerförbundets vision och värderingar. Har du erfarenhet från arbete inom ideell sektor och/eller en arbetsledande funktion är det meriterande.

Du är en relationsskapande person som är lätt att samarbeta med och har även ett intresse för ledarskap och utveckling av arbetssätt. Vidare tar du stort ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar självständigt inom ekonomiområdet. För att lyckas i rollen bör du ha intresset för att förmågan att växla mellan operativt och strategiskt perspektiv samt ha ett lösningsorienterat och prestigelöst förhållningssätt.

Vi erbjuder
Vi höjer rösten för brösten! Här får du verka inom en organisation med en välskött ekonomifunktion och bidra till att skapa en bättre livssituation för bröstcancerdrabbade och deras närstående. Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats som värdesätter personlig frihet och flexibilitet. Dessutom kommer du ha stort inflytande på arbetets utformning. Här får du jobba med kompetenta kollegor som har ett stort engagemang för sakfrågorna. Tjänsten är placerad vid Bröstcancerförbundets kontor på Hantverkargatan i Stockholm.

Välkommen med din ansökan!
Välkommen att visa intresse genom att registrera CV och ett motivationsbrev om varför du ska bli Bröstcancerförbundets nya ekonomichef via signerarekrytering.se. Urval sker löpande så skicka helst din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 20 oktober. Eventuella frågor besvaras av Signeras konsulter Anna Hultkrantz, tel. 073-83 433 20 eller Kemmie Hansson, tel. 076-339 98 45.