Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats.
Läs mer
Jag förstår

Utlysning av bidrag till Elisabeth Hedins minne

Bröstcancerförbundets grundare och första ordförande, Elisabeth Hedin, var en sann eldsjäl och pionjär i bröstcancer-Sverige. Elisabeth Hedins fond tillkom genom minnesgåvor i samband med att hon avled 1987. Bröstcancerförbundet har delat ut bidraget till Elisabet Hedins minne i över 30 år och är förbundets sätt att hedra det arbete som förbundets första ordförande uträttade. Bidraget är riktat till medlemmar med begränsad ekonomi och kan användas till ökat välmående.

OBS! Ansökan är stängd för 2021.

Bröstcancerförbundet_Elisabeth_Hedin rund.pngElisabeth Hedin, Bröstcancerförbundets första ordförande.

För medlemmar i bröstcancerförening

Möjligheten att söka bidrag är öppen för medlemmar i bröstcancerförening inom Bröstcancerförbundet. Sökande ska ha varit betalande medlem under 2020 och ha betalt medlemsavgift för 2021. Bidrag kan anslås till personer med begränsad ekonomi, därför ska en kopia på din senaste inkomstdeklaration sändas med ansökan.

Kriterier

 • Bidrag kan sökas för ökat välbefinnande, exempelvis inköp av baddräkt, bh, tatuering av ögonbryn, inköp av peruk eller friskvård.
 • Bidrag beviljas inte för spa-vistelse, rehabilitering eller allmänna resor för egen-rekreation, utlandsresor, familjebesök etc.
 • I ansökan ska den typ av ökat välbefinnande man ansöker för specificeras per rad, med delbelopp angivet för respektive rad, samt en total summering. Ansökan med endast totalbelopp beaktas ej.
 • Bidrag beviljas inte till den som erhöll bidrag år 2020.
 • Bröstcancerförbundets styrelse beslutar om bifall eller avslag av ansökan. Samtliga ansökningar är anonyma vid beslutstillfället.
 • Ansökta poster kan anslås eller avslås, helt eller delvis.
 • Styrelsens beslut går inte att överklaga.
 • Den sökandes beskattningsbara förvärvsinkomst, enligt medsänd kopia av senaste årets inkomstdeklaration, bör inte överstiga 250 000 kr. Undantag kan göras om särskilda skäl föreligger.

Maximalt bidrag är 5 000 kronor per sökande.

Ansökan

Ansökningsformulär fylls i, skrivs ut av den sökande och undertecknas med namnteckning.

Undertecknad ansökan kan med fördel scannas och mejlas in via e-post, alternativt sändas med vanlig post. I båda fallen ska kopia på senaste årets inkomstdeklaration bifogas ansökan för att vara giltig.

Ej undertecknad eller ofullständig ansökan behandlas ej.

Ansökan som sänds via e-post skickas till helena.hedengren@brostcancerforbundet.se

Ansökan som sänds via post skickas till:
Bröstcancerförbundet, Att: Helena Hedengren, Hantverkargatan 25 B, 112 21 Stockholm

Viktiga datum

 • Ansökan ska vara inne senast 1 april 2021.
 • Beslut tas av Bröstcancerförbundets styrelse på styrelsens möte i april.
 • Samtliga sökande får besked senast 11 maj 2021 via e-post eller brev.

Utbetalning

Utbetalning av beviljat belopp sker till konto som angivits i ansökan.

Den sökande intygar att eventuellt beviljat bidrag används till det som uppgivits i ansökan. Den sökande ska till Bröstcancerförbundet redovisa kvitto för sina inköp under innevarande år (2021).

Ansökningsblankett

Ansökningstiden för 2021 har löpt ut. Nästa tillfälle öppnas jan/feb 2022.

Frågor

Frågor besvaras av Helena Hedengren på Bröstcancerförbundets kansli: helena.hedengren@brostcancerforbundet.se, telefon: 08-546 405 34

Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss