Rehab på Mösseberg

Medlemmar med kurativ bröstcancer kan söka till en rehabvecka på Bräcke Rehabcenter Mösseberg, Falköping som innehåller föreläsningar, gruppsamtal, fysisk träning, medveten närvaro och avspänning. För att tillgodogöra sig rehabiliteringen och kunna vara med fullt ut i programmet bör det ha gått 6-8 veckor efter avslutad strålbehandling.

ANSÖKAN STÄNGD

Flera händer på en trästam.

Om rehab på Mösseberg

Syftet med rehabveckan är att ge dig möjligheten att prova på, tänka nytt och tänja på gränser. Målet är att du ska få ökad livskvalitet och funktionsförmåga såväl fysiskt, psykiskt, socialt samt existentiellt. Du får under vistelsen värdefull kunskap men också tid för återhämtning och reflektion.

Under vistelsen får du ett rehabiliteringsprogram som utgår från dig och dina resurser. Du kommer att få allt stöd du behöver – och du kommer också att bli utmanad. Alla aktiviteter sker i grupp för att få möjlighet att dela livserfarenheter för att hitta tillbaka till energi i både kropp och själ. Detta för att i sin tur skapa förusättningar för att så småningom kunna komma tillbaka till arbetslivet.

Du får tillsammans med gruppen ett gemensamt tränings- och föreläsningsschema att följa under de kommande dagarna som bland annat innehåller fysisk träning såsom vattengymnastik, yoga och träning med olika redskap och även lugnare aktiviteter så som avslappning och ai chi.

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt, vilket ger möjlighet till stöd på olika nivåer både för dig och gruppen. Personalen består av läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, psykolog/psykoterapeut, dietist och arbetsterapeut.

Den sociala samvaron är en röd tråd på Rehabcenter Mösseberg. Här får du möjlighet att dela dina erfarenheter med människor som gjort en resa som liknar din. Vem vet, kanske möter du här nya vänner för livet.

Vi har 15 platser.

Datum 2023

  • Vecka 45 (start söndag 5/11 mellan kl 15.00-17.00, slut fredag 10/11 kl 15.00)

Om Mösseberg

Verksamheten bedrivs i en anrik kurortsmiljö, omgiven av en magnifik och läkande natur som inspirerar till både fysiska och mentala upplevelser. Rehabcentret har lång och bred erfarenhet av utredningar och rehabilitering.

Enkelrum som är utrustat med toalett, dusch, telefon, trådlöst internet och TV. De flesta av rummen har egen balkong. Det finns även tillgänglighetsanpassade rum samt tillgång till hjälpmedel.

I hotellets restaurang serveras hemlagad frukostbuffé, lunch och kvällsmåltid. Om du av medicinska skäl har behov av specialkost så går det att ordna. Meddela detta gärna redan vid bokningstillfället.

Tillgång till träningslokaler, varmvattenbassäng och torrbastu under vissa tider.

Mössebergs lokaler har god tillgänglighet. Hiss finns. För att delta i rehabprogrammet måste du själv kunna ansvara för hygien, medicinering och förflyttning.

Kostnad

Bröstcancerförbundet står för program, kost och logi. Du betalar för resan plus en egenavgift på 2500 kr.
Du har möjlighet att söka medel till egenavgiften för programmen om du har en årsinkomst under 250 000 kr. Bifoga då din senaste inkomstdeklaration tillsammans med ansökningsblanketten.

Bra att tänka på

Ta med dig träningskläder och -skor för utomhus- och inomhusträning, badkläder, inneskor och eventuella läke- och hjälpmedel.

Badrock och handdukar finns att låna. Det finns också möjlighet att låna tvättmaskin.

Ansökan

För att få söka till denna vecka måste du vara medlem i en bröstcancerförening ansluten till Bröstcancerförbundet. Du ska varit betalande medlem under 2022 och även betalat din avgift för 2023. All bokning och urval för dessa platser sker löpande via Bröstcancerförbundet.

Ladda ner ansökningsformuläret här.

Fyll i, skriv ut, underteckna och skicka ansökan till:

Bröstcancerförbundet
Att: Helena Hedengren
Hantverkargatan 25 B
112 21 Stockholm.

Har du möjlighet att scanna in din underskrivna ansökan, så går det bra att mejla in den i pdf-format till

helena.hedengren@brostcancerforbundet.se

Hitta hit

Bräcke rehabcenter Mösseberg, Mössebergsparken 34, 521 37 Falköping.

Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss