Pressmeddelanden

Här kan du ta del av de senaste pressmeddelanden och kontaktpersonerna för Bröstcancerförbundet.

Alla pressmeddelanden hittar du på vårat: myNEWSdesk konto!

Susanne Dieroff Hay

+46 70-239 21 83

Marit Jenset

Generalsekreterare

Knappt hälften av landstingen påminner om mammografikallelse (Oktober 20, 2018)

Tidig upptäckt av bröstcancer räddar liv. Ändå är det färre än hälften av landstingen som skickar ut en påminnelse till de som uteblir från sin mammografi, trots att det ger positiv effekt. Det framgår av Bröstcancerförbundets kartläggning av rutiner för mammografi i Sveriges landsting.

Knappt hälften av landstingen påminner om mammografikallelse

Bristande patientsäkerhet oroar Bröstcancerförbundet ( April 10, 2018 )

I höstas mottog överläkare och bröstkirurg Lena Myrskog Bröstcancerförbundets Utmärkelse för sitt arbete och engagemang för bröstcancerdrabbade kvinnor. Nu säger hon upp sig som en konsekvens av bristande patientsäkerhet på Växjö lasarett. Ytterst alarmerande, är reaktionerna på Bröstcancerförbundet. Alla ska ha rätt till bästa kända bröstcancervård. Patientsäkerheten är en viktig del av detta.

Bristande patientsäkerhet oroar Bröstcancerförbundet

Ordförande i bröstcancerförening – vinnare av Årets Eldsjäl ( Mars 10, 2018 )

Maria Wiklund Karlsson, ordförande i Bröstcancerföreningen Amazona Stockholm, fick igår ta emot priset som Årets Eldsjäl, kategori hälsa. Den stora Eldsjälsgalan hölls på Berns i Stockholm och prisutdelare var Bröstcancerförbundets generalsekreterare Marit Jenset och författare Carin Hjulström.

Ordförande i bröstcancerförening – vinnare av Årets Eldsjäl

BRO blir Bröstcancerförbundet ( Januari 4, 2018 )

Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, BRO, heter från och med 1 januari 2018 Bröstcancerförbundet. Sveriges enda ideella patientorganisation som fokuserar enbart på bröstcancer har därmed bytt namn men behåller sitt unika uppdrag.

BRO blir Bröstcancerförbundet

Ny uppställning, samma uppdrag: att utrota bröstcancer ( November 27, 2017 )

Susanne Dieroff Hay valdes under helgens kongress till ny ordförande för Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, BRO. Därmed är det dags att tacka Elizabeth Bergsten Nordström för nio fantastiska år som engagerad i BRO, de senaste sex åren som ordförande. Susanne Dieroff Hay tillträder 1 januari 2018.

Ny uppställning, samma uppdrag: att utrota bröstcancer

Flashmob på Sergels torg – stäm upp mot bröstcancer! ( Oktober 23, 2017 )

Lördagen den 28:e oktober, sista helgen i Rosa Oktober, anordnar Bröstcancerföreningen Amazona en sångmanifestation i samarbete med Anna Morvall och Susanna Cederquist. Välkommen till Sergels torg, utanför Kulturhuset i Stockholm, 28 oktober kl 15.00. Sätt på dig någonting rosa och sjung för livet!

Flashmob på Sergels torg – stäm upp mot bröstcancer!

Ta hand om din lust – en liten skrift av största vikt( Oktober 28, 2017 )

Kvinnor lider i onödan! Nästan 70 % av alla kvinnor med bröstcancer får antihormonell behandling, och över 60 % av dem får sexuella besvär. Hos nära hälften kvarstår besvären efter avslutad behandling – en behandling som pågår mellan 5 och 10 år. Om man tidigt informerade om sexuella biverkningar och gav råd kring hur besvären kan lindras skulle problemen minska betydligt.

Ta hand om din lust – en liten skrift av största vikt

Bröstcancer-Sveriges finaste utmärkelse går till eldsjäl vid Centrallasarettet i Växjö

BRO:s Utmärkelse 2017 tilldelas Lena Myrskog, överläkare och bröstcancerkirurg vid Centrallasarettet i Växjö. Genom ett systematiskt arbete och stort personligt engagemang har hon gjort ovärderliga insatser och drastiskt kortat operationsköer för bröstcancerdrabbade kvinnor i Kronobergs län.

Hon prisas för sitt ovärderliga arbete med bröstcancerpatienter

Priset till Årets Bröstsjuksköterska går till Kala Hatti Önnerfält, på Onkologkliniken vid Skånes Universitetssjukshus i Lund. Hon får utmärkelsen för sin kompetens, sitt varma engagemang och den verkliga skillnad som hennes arbete dagligen innebär för kvinnor som drabbats av bröstcancer.

Hon prisas för sitt ovärderliga arbete med bröstcancerpatienter