Boxbollen

Den röda träningsbollen, Boxbollen, lanserades 2019 av bröderna Jacob och Victor Eriksson. När Bröstcancerförbundets ordförande, Susanne Dieroff Hay, av en slump träffade grundarna under en reklamfilmsinspelning på ett gym blev hon nyfiken. De rörelser som Boxbollen genererar är nämligen optimala för personer som har opererats för bröstcancer. Där och då såddes ett frö om ett samarbete mellan Bröstcancerförbundet och Boxbollen. Resultatet blev en rosa boxboll där 50 kr per såld rosa boxboll går till Bröstcancerförbundet.

Helena Janlöv Remnerud som är legitimerad sjuksköterska, medicinsk lymfterapeut och klinisk rådgivare till Svenska Ödemförbundet, SÖF, involverades tidigt kring fördelarna med att använda boxbollen för att minska risken för att få lymfödem efter en bröstcanceroperation.

Boxbollen är en bra produkt för bröstcanceropererade. Den stimulerar rörelsemönster som kroppen mår bra av och aktiverar muskelgrupperna kring axel- och armparti. Dessutom är den jätterolig och skapar mycket skratt! Det här partnerskapet är som handen i handsken.

Susanne Dieroff Hay, ordförande Bröstcancerförbundet

För att skapa engagemang tog Boxbollen fram #100slag mot bröstcancer och profilen Dragomir Mrsic drog igång en febril aktivitet i digitala kanaler. Flera kända personer hängde på, till exempel Anja Pärsson, Alexander ”The Mauler” Gustafsson, youtubern Anis Don Demina och proffsboxaren Mikaela Laurén.

rosa boxboll utan pris_mindre

Boxbollen samarbetar med Bröstcancerförbundet på nivån Partner.

Det här samarbetet är lite av ett sammanträffande. Under en reklamfilmsinspelning kom Susanne Dieroff Hay, ordförande i Bröstcancerförbundet, fram och berättade att det de rörelser som Boxbollen genererar är optimala för personer som opererats för bröstcancer. Nu ser vi fram emot att tillsammans med det svenska folket göra en insats för cancerdrabbade.

Jacob och Victor Eriksson, grundare av Boxbollen

Den rosa Boxbollen säljs på boxbollen.se och på Apotea.se, som är Huvudpartner till Bröstcancerförbundet. Boxbollen har hittills bidragit med över 1 400 000 kronor till Bröstcancerförbundets verksamhet med att finansiera bröstcancerforskning och ge stöd åt drabbade!

boxbollenSedan starten 2019 har Boxbollen samlat in över 1 400 000 kronor till bröstcancerforskningen och stöd till drabbade.

Vill du också bekämpa bröstcancer tillsammans med Bröstcancerförbundet?

Vill du också bekämpa bröstcancer tillsammans med Bröstcancerförbundet?

Läs mer här
Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss