Ny ambassadör: Blossom Tainton Lindquist höjer rösten för brösten

Friskvårdsprofilen och artisten Blossom Tainton Lindquist blir ny ambassadör för Bröstcancerförbundet. Blossom vill öka medvetenheten om vikten av tidig upptäckt och att alla kvinnor regelbundet ska undersöka sina bröst. "Min mormor dog i bröstcancer när jag var fem år gammal, min mamma har haft bröstcancer och jag själv har levt med oron om att ha cancer i generna. Därför är det här en angelägen fråga för mig. Jag är hedrad över uppdraget och delar Bröstcancerförbundets vision om att ingen ska drabbas av bröstcancer", säger Blossom Tainton Lindquist.

Stort tack till fotograf Andreas Von Gegerfelt

24 september

Blossom_webb_800x400px_Y8A6812.jpg
Stort tack till fotograf Andreas Von Gegerfelt

Varje år drabbas nära 8000 kvinnor och 60 män av bröstcancer. Varje timme får en kvinna beskedet bröstcancer, den vanligaste cancerformen hos kvinnor. För att skapa en bättre livssituation för de som lever med bröstcancer, och för att nå visionen om att ingen ska drabbas, samlar Bröstcancerförbundet in pengar till patientnära forskning samt stöd och rehabilitering. Arbetet pågår varje dag, året om.

Vi är stolta och glada över samarbetet med Blossom, som närstående har hon stått vid familjemedlemmars och nära vänners sida under sjukdomsperioden. Den erfarenheten skapar ett starkt engagemang för frågan.

Marit Jenset, generalsekreterare Bröstcancerförbundet

Blossom är en folkkär artist och hälsoprofil. Hon var programledare för ”Toppform” i SVT och var 2005 julvärd i samma kanal. Blossom har med gruppen Afro-dite medverkat i Melodifestivalen 2012, 2003 och 2002, då de vann med låten Never Let It Go. Hon brinner för friskvård och har varit ansiktet utåt för Alltförhälsan-mässan och Vårruset. Idag är Blossom verksam på Gotland som hälsocoach, yogainstruktör samt artist med flera projekt inom musik och teater på ön.

Bröstcancer i siffror:

  • Varje timme får en kvinna beskedet bröstcancer
  • Nära 8000 kvinnor om året får diagnosen bröstcancer
  • 80 procent av de drabbade överlever sin cancer
  • Bröstcancer är den vanligaste cancerformen hos kvinnor
  • Två av tre fall upptäcks vid screening (mammografi)
Två olika rosa band

Två olika rosa band

Försäljningen av Bröstcancerförbundets rosa band stödjer odelat kampen mot bröstcancer. Alla intäkter går till bröstcancerforskning, opinionsbildning, kunskapsspridning samt till rehabilitering och stöd till drabbade. Läs mer här.
Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss