Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats.

Läs mer
Jag förstår

Andra sätt att ge

Det finns många sätt att bidra. Här kan du läsa mer om Aktiegåva, Bröstcancerförbundets rosa band, Datumlotteriet, Swedbank Robur Humanfond och hur du som UF-företag startar ett projekt till förmån för Bröstcancerförbundet.

Aktiegåva

Bröstcancerförbundet är en av 30 ideella organisationer som samverkar i "Aktieutdelning" genom Giva Sverige, branschorganisationen för tryggt givande. Läs mer

Bröstcancerförbundets rosa band

Rosa bandet är den internationella symbolen för kampen mot bröstcancer och oktober den internationella bröstcancermånaden. Det säljs två olika rosa band i Sverige under oktober månad. Vill du vara säker på att ditt stöd går enbart till bröstcancerforskning, så är det vårt rosa band du bör köpa. Intäkterna från försäljningen går nämligen odelat till klinisk patientnära bröstcancerforskning.
Läs mer om rosa bandet

Datumlotteriet

DatumLotteriet är Sveriges mest personliga lotteri där du själv väljer ett datum som blir ditt lottnummer. Överskottet går till Bröstcancerförbundet och till Prostatacancerförbundet. För mer information, se www.datumlotteriet.se

Rosa Matchen

Rosa Matchen spelas till förmån för kampen mot bröstcancer. Genom att stödja forskningen kommer vi närmre målet om att ingen ska drabbas av bröstcancer.

Rosa Matchen är initierad av Patrick Ekwall, Bröstcancerförbundets ambassadör. En rosa match kan arrangeras oavsett när den spelas på året. För kampen mot bröstcancer pågår, varje dag, året om. Alla kan arrangera Rosa Matchen, oavsett nivå och oavsett idrott.

Efter matchen säljer eller auktionerar klubben ut tröjorna och hela överskottet går till bröstcancerforskning och stöd till alla som drabbas.Läs mer här

Swedbank Robur Humanfond

Genom samarbete med Swedbank Robur har du möjlighet att spara i Swedbank Robur Humanfond, där två procent av fondförmögenheten tillfaller Bröstcancerförbundet.

Du måste inte vara medlem för att spara i Humanfonden. Vem som helst kan börja spara i Humanfonden och bestämma att 2 % av sparkapitalet överlämnas av fonden till Bröstcancerförbundet.

Ett mycket bra sätt att förena privat sparande, samtidigt som du skänker till pengar till Bröstcancerförbundet. Läs mer om Humanfonden

UF-företag

Bröstcancerförbundet har haft många samarbeten med UF-företag och är tacksamma över alla projekt som vill stödja vårt arbete. Bröstcancerförbundet ändamål att stödja patientnära bröstcancerforskning, påverka makthavare och att underlätta livet för de som drabbas – både patienter och anhöriga. Bröstcancerförbundet innehar 90-konto och kontrolleras av Svensk insamlingskontroll, en garanti för att alla gåvor går till ändamålet.

Som UF-företag äger ni inte rätt att använda Bröstcancerförbundets logotyp. Bandet är varumärkesskyddat och får inte heller användas isolerat.

Bröstcancerförbundet har inte möjlighet att ge stöd till ert UF-företag, vare sig med material eller ekonomiskt. Vi hoppas att ni med ert UF-företag ska kunna bidra till Bröstcancerförbundet och därmed till bröstcancerforskning och stöd/information till alla de som drabbas.

Bröstcancerförbundet har tagit fram ett antal pdf:er och jpg:er som ni dock kan få tillgång till. Dessa är av "allmän" karaktär och de mejlas till er om ni fyller i UF-avtalet nedan. De får ni använda i oförändrat skick i er markandsföring.

Åtagande från skolan och UF-företaget

Bröstcancerförbundets krav för att vi ska ingå ett samarbete med UF-företaget:

  • Att UF-företagets produkter inte strider mot Bröstcancerförbundets policies, t.ex. berör produkter inom alkohol, tobak eller narkotika. Eller på annat sätt inte stämmer överens med Bröstcancerförbundets värderingar om alla människors lika värde. Bröstcancerförbundet förbehåller sig rätten att bestämma huruvida en föreslagen produkt är i linje med Bröstcancerförbundets värderingar eller inte.
  • Skolan och UF bekostar hela projektet.
  • Skolan ansvarar för att avtalet följs.
  • Skolan ansvarar för att inbetalning av projektvinsten görs till vårt Bankgiro 900-5919 eller Plusgiro 90 05 91-9.
  • UF översänder en rapport om projektresultatet till Bröstcancerförbundet efter periodens utgång.

Läs gärna igenom avtalet för mer information.

Är ni intresserade?

Om ert UF-företag är intresserat av att stödja Bröstcancerförbundet, så ladda ner vårt avtal. Fyll i, underteckna, scanna in och sänd in det antingen via post eller via mail: peter.winberg@brostcancerforbundet.se

UF-avtal för nedladdning, klicka här!

Material

Efter att avtalet är ifyllt och påskrivet av båda parter får ni tillbaka ett ex av avtalet.

Har ni några frågor kring samarbeten mellan Bröstcancerförbundet och UF så kan ni vända er till kansliet på info@brostcancerforbundet.se

Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss