Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats.

Läs mer
Jag förstår

Om bröstcancer

Bröstcancer är den vanligaste cancersjukdomen hos kvinnor. Nära 8 000 drabbas årligen i Sverige. Även män kan få bröstcancer men det är ovanligt. Cancer är en individuell sjukdom.
Vad är bröstcancer

Vad är bröstcancer

Diagnostik

Diagnostik

Behandlingar

Behandlingar

Bröstrekonstruktion

Bröstrekonstruktion

Spridd bröstcancer

Spridd bröstcancer

Patienträttigheter

Patienträttigheter

Frågor & svar

Här kan du se vad andra har ställt för frågor till våra bröstcancerspecialister.

Hittar du inte det du letar efter?

Här kan du ställa din egen fråga till bröstcancerspecialisterna. Målet är att du ska få ett personligt svar inom två veckor.
Niklas Loman
Niklas Loman
Överläkare, diagnosansvarig bröstcancer, Skånes universitetssjukhus, Lund
Ställ en fråga

Alltid aktuellt om bröstcancer

Så här undersöker du dina bröst

Under den internationella bröstcancermånaden informerar Bröstcancerförbundet om självundersökning för tidig upptäckt av bröstcancer. För kvinnor under 40 år, som ännu inte kallas till screening, är det extra viktigt att hålla koll.

17 oktober 2018

Bröstcancerförbundets korta film om bröstcancer. Se den här!

Vår vision är att ingen ska drabbas av bröstcancer. Vi är på god väg men långt ifrån i mål. Mer forskning krävs men också förebyggande åtgärder och stöd till redan drabbade. Ta en titt på vår film och få koll på hur du kan göra skillnad – för dig själv och andra. På knappt två minuter får du här kunskap som är nyckeln till framgång.

30 april 2019

Växande kunskap om det dolda arvet

Ibland gror anlagen för bröstcancer i dina gener, men det går att stoppa. För tjugo år sedan var ärftlig cancer ett outforskat område. Nu är genetiska tester vardag och kunskapen om ärftlig bröstcancer har ökat i rask takt. Vi vet att ärftlig bröstcancer ofta utvecklas i unga år och att cirka en av tusen svenska kvinnor bär på en ärftlig genetisk mutation som ökar risken att utveckla bröstcancer. Har du funderingar kring ärftlighet? Ditt släktträd kan ge svaret.

TEXT Annika Sjöberg. KÄLLA Magasin B nr 2, 2019

20 juni 2019

Det finns hjälp att få mot klimakteriebesvär

Svettningar, humörsvängningar och viktuppgång. En behandling för bröstcancer försätter de flesta i klimakteriet. Hur det påverkar kroppen varierar från kvinna till kvinna. För den som har bröstcancer beror det även på ålder, diagnos och behandling.

TEXT Annika Sjöberg. FOTO Anna Simonsson. PÅ BILDEN Åsa Melin, Klimakteriepodden, och Sofia Lann, Bröstcancerföreningen Johanna Göteborg.

05 april 2019

Stöd oss

Stöd oss

Få stöd

Få stöd