Om bröstcancer

Bröstcancer är den vanligaste cancersjukdomen hos kvinnor. Nära 9000 drabbas årligen i Sverige. Även män kan få bröstcancer men det är ovanligt. Cancer är en individuell sjukdom.
Vad är bröstcancer

Vad är bröstcancer

Diagnostik

Diagnostik

Behandling

Behandling

Bröstrekonstruktion

Bröstrekonstruktion

Spridd bröstcancer

Spridd bröstcancer

Självundersökning

Självundersökning

Informationsmaterial

Informationsmaterial

Patienträttigheter

Patienträttigheter

Other languages

Other languages

Frågor & svar

Här kan du se vad andra har ställt för frågor till våra bröstcancerspecialister.

Hittar du inte det du letar efter?

Här kan du ställa din egen fråga till bröstcancerspecialisterna. Målet är att du ska få ett personligt svar inom två veckor.
Jeanette Bäcklund
Jeanette Bäcklund
Kontaktsjuksköterska, Kirurgcentrum, Norrlands Universitetssjukhus i Umeå.
Ställ en fråga

Alltid aktuellt om bröstcancer

Så här undersöker du dina bröst

Under den internationella bröstcancermånaden informerar Bröstcancerförbundet om självundersökning för tidig upptäckt av bröstcancer. För kvinnor under 40 år, som ännu inte kallas till screening, är det extra viktigt att hålla koll.

17 oktober 2018

Bröstcancerförbundets korta film om bröstcancer. Se den här!

Vår vision är att ingen ska drabbas av bröstcancer. Vi är på god väg men långt ifrån i mål. Mer forskning krävs men också förebyggande åtgärder och stöd till redan drabbade. Ta en titt på vår film och få koll på hur du kan göra skillnad – för dig själv och andra. På knappt två minuter får du här kunskap som är nyckeln till framgång.

30 april 2019

Nästa steg för mer individbaserad screening

Per Hall, professor i strålningsepidemiologi vid Karolinska Institutet samt överläkare vid Södersjukhusets Bröstcentrum, har som mål att förebygga bröstcancer. Han har tillsammans med sin forskargrupp undersökt hur en riskbedömning skulle kunna användas, börjat testa förebyggande mediciner och nu i nästa steg inleds ett forsknings-och utvecklingsprojekt där individualiserad screening baserad på varje kvinnas risk att utveckla bröstcancer testas.

FOTO Anna Simonsson

11 december 2019

Lika men olika – om män och bröstcancer

Varje år får runt 50 män bröstcancer. Okunskapen har varit stor och deras prognos har varit sämre än kvinnors. Detta börjar dock ändras. Numera behandlas män på samma sätt som kvinnor. Ett framsteg, men det finns fortfarande stora kunskapsluckor och vi har mycket kvar att lära.

TEXT Annika Sjöberg. FOTO Getty Images.

15 april 2020

Stöd oss

Stöd oss

Få stöd

Få stöd