Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats.

Läs mer
Jag förstår

Få stöd

Trots en förstående familj och omtänksamma vänner kan den som fått bröstcancer känna sig ensam och oförstådd i sin situation. Omgivningen har ofta svårt att förstå de fysiska och psykiska problem som bröstcancer innebär. Att få tala med någon som själv har genomgått bröstcancerbehandling är ofta ett värdefullt stöd.

Bli medlem – Få råd och stöd!

Kontakta någon av våra föreningar nära dig!
Välj förening

Fråga våra specialister

  • Drabbad eller anhörig? Fråga oss
  • Du som frågar är naturligtvis helt anonym
  • Personligt svar
Elisabet Lidbrink
Överläkare och onkolog, Radiumhemmet, Karolinska Sjukhuset, Stockholm
Gunilla Christenson
ÖVERLÄKARE OCH BRÖSTKIRURG, FALUN LASARETT, DALARNA.

Vad funderar du kring?

Skickar fråga

Frågor & svar

Här lagras alla frågor och svar som publicerats. Använd sökformuläret för att hitta det du söker eller bläddra dig fram.

att förhindra nervskador av Paclitaxel

2019-03-16
hej, hörde nyss att de på Akademiska sjkh Uppsala använder "dubbla kirurghandskar" för att motverka uppkomst av nervskador i fingrar. kanske även i fötter o tår? det är första gången jag hört det finns något motvärn mot den typen av skada. stämmer det? hur gör en rent praktiskt då? finns det annat en också kan göra för att motverka skador. de där ispåsarna - de sägs motverka att naglar blir skadade. men det är ju inte bestående men, såsom nervskador kan vara. resonera gärna lite kring frågan. mvh, tack på förhand, hälsning Maria
Visa svar
att förhindra nervskador av Paclitaxel

Funderingar kring Antihormonbehandling...

2019-03-19
Hej! Helt nyligen opererades jag för en östrogenpositiv tumör utan spridning (grad 2,tumörstorlek knappt 1 cm) Jag är 57 år. Under flera år har jag tagit östrogenplåster.Jag hade även sedan ca 10 år hormonspiral.Denna behandling har naturligtvis avslutats efter besked om cancer. Jag är en magerlagd person,ingen ärftlighet gällande bröstcancer. Jag är mycket fysiskt aktiv. Jag känner stor oro inför att äta "antihormoner" med alla de biverkningar det innebär. Jag som snarare har varit en "låghormonell" person. Är det inte skillnad om man är storväxt och har stora östrogendepåèr? Ska inte dosen anpassas? Jag har dessutom läst att tumörer upp till 1 cm inte behöver behandlas med antihormoner. Inom kort kommer jag att strålbehandlas. Min tumör var lobulär. Hur stor är skillnaden prognostiskt om man behandlar med antihormoner alternativt inte? Tack för svar!
Visa svar
Funderingar kring Antihormonbehandling...

Strålskada latissimus dorsi lambå

2019-02-23
Hej! Vid tidigare tillfälle har jag funnit frågor om bröstrekonstruktion och en information ang. strålning efter en sådan operation på nätet. jag finner inte längre detta inlägg och skriver själv för att fråga. Enligt det svaret jag läste så är det inte alltid rutin att ståla efter en sådan operation vid alla landsting. Kan ni svara på varför och vad det finns för kunskaper el forskning och vem som vet mer? Jag fick en bröstrekonstruktion och har drabbats av en svår inre strålskada efter strålning. Huden är ej skadad. Genomgått fler operationer och fler väntar. Förmodligen också en operation av min axel. Hoppas på en oberoende svar. Vänlig hälsning Karin
Visa svar
Strålskada latissimus dorsi lambå

Din gåva ger möjligheter för forskning och hopp för drabbade

Vi stödjer både bröstcancerforskning och de som drabbas

Våra föreningar kan

Besök dem
Välj förening
Din gåva gör skillnad

Din gåva gör skillnad

Jana de Boniface, forskare på Karolinska Institutet, studerar kvinnors upplevelse av direktrekonstruktion, ett forskningsprojekt som erhållit forskningsanslag ur Bröstcancerfonden.
Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss