Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats.

Läs mer
Jag förstår

Få stöd

Ingen ska behöva vara ensam med sin bröstcancer. Så lyder vårt medlemslöfte. Som medlem får du stöd men du ger även stöd till andra genom ditt engagemang. Bröstcancerförbundet är Sveriges enda intresseorganisation som fokuserar enbart på bröstcancer – och som stödjer både medlemmar och forskning. Stärk rösten för brösten med oss! Tillsammans kan vi göra mer för fler.

Bli medlem – få råd och stöd!

Kontakta någon av våra föreningar nära dig.
Välj förening

Fråga våra specialister

  • Drabbad eller närstående? Fråga oss!
  • Du som frågar kan naturligtvis vara helt anonym.
  • Personligt svar, oftast inom två veckor.
  • Alla frågor och svar publiceras på vår webbplats.
Aina Johnsson
Aina Johnsson
Kurator och forskare som kan svara på frågor om sjukförsäkring, försäkringar, fonder/bidrag, patienträttigheter, arbetsplatsfrågor och relationer
Anne Andersson
Anne Andersson
Överläkare, onkologi. Diagnosansvarig Bröstcancer. Norrlands Universitetssjukhus, Umeå.
Niklas Loman
Niklas Loman
Överläkare, diagnosansvarig bröstcancer, Skånes universitetssjukhus, Lund
Yvette Andersson
Yvette Andersson
Överläkare och bröstkirurg, Västmanlands sjukhus, Västerås

Vad funderar du kring?

Skickar fråga

Frågor & svar

Här lagras alla frågor och svar som publicerats.

Kalk

2021-10-15
Jag upptäckte en knöl i brösten och min läkare skickade remiss till mammografi. Det upptäcke kalk i mitt bröst. Jag fick ny tid för att kolla mina mjölkgångar för de kom ut vätska ur mitt bröst. Sen där efter jag ny tid för att göra core biopsi då tog 50mm för att skicka på prov. Då innebär att jag har situ cancer för de finns i mitt släkt. Eftersom kalk är cancer. Eftersom kalk i brösten är cancer.
Visa svar
Kalk

Fibros i lymfkörtlarna?

2021-10-15
Jag har nyligen genomgått 7 behandlingar med kemoterapi (EC+DOC) och antikroppsbehandling, för HER2 Positiv, 100% ER 10% PR, Ki67 14%, 7 cm stor tumör i mitt ena bröst. Gjorde mastektomi och SN för drygt tre veckor sedan. Har nu fått svaret på vävnadsproverna som visar komplett regress eftersom det inte fanns något invasivt, bara lite DCIS. Jag kommer nu att efterbehandlas med 15 ggr strålning, och Herceptin i ett år, samt Zoladex, Zoledronsyra och slutligen Tamoxifen i tio år. Jag har två funderingar. Dels undrar jag hur min framtida prognos ser ut i procent. Sedan undrar jag över den ospecifika fibrosen i lymfkörtlarna man beskriver? Vad kan det vara om inte rester från en metastas? Sedan min diagnos har man inte misstänkt eller sett tecken på metastaser i armhålan. Men man tog ändå en biopsi då i början i en av dem som var benign. ’PAD från bröstet klart som visar ett 70 mm stort fibrosområde med lite spridda DCIS-härdar men inget invasivt. I axillen hade man tre friska körtlar med lite fibros men denna fibros var ospecifik och inte självklart rest efter tidigare metastas då det var avsaknad av makrofager’
Visa svar
Fibros i lymfkörtlarna?

Risk för återfall ?

2021-10-15
Hej Jag är 42 år fick min diagnos i juni. Jag har en Her2+3 bröstcancer med en tumör på 2,5cm ,ingen spridning. Genomgår 6 st cellgift ( sista behandling snart) op i okt och sedan strålning. Hur stor är chansen för återfall ?
Visa svar
Risk för återfall ?

Din gåva ger möjligheter för forskning och hopp för drabbade

Vi stödjer både bröstcancerforskning och medlemmar

Våra föreningar ger stöd

Bli medlem!
Välj förening
Din gåva gör skillnad

Din gåva gör skillnad

Jana de Boniface, forskare på Karolinska Institutet, studerar kvinnors upplevelse av direktrekonstruktion, ett forskningsprojekt som erhållit forskningsanslag från Bröstcancerförbundet.
Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss