Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats.

Läs mer
Jag förstår

Få stöd

Ingen ska behöva vara ensam med sin bröstcancer. Så lyder vårt medlemslöfte. Som medlem får du stöd men du ger även stöd till andra genom ditt engagemang. Bröstcancerförbundet är Sveriges enda intresseorganisation som fokuserar enbart på bröstcancer – och som stödjer både medlemmar och forskning. Stärk rösten för brösten med oss! Tillsammans kan vi göra mer för fler.

Bli medlem – få råd och stöd!

Kontakta någon av våra föreningar nära dig.
Välj förening

Fråga våra specialister

  • Drabbad eller anhörig? Fråga oss
  • Du som frågar är naturligtvis helt anonym
  • Personligt svar
Jana de Boniface
Jana de Boniface
Överläkare och bröstkirurg, Capio S:t Görans Sjukhus AB, Stockholm
Niklas Loman
Niklas Loman
Överläkare, diagnosansvarig bröstcancer, Skånes universitetssjukhus, Lund
Aina Johnsson
Aina Johnsson
Kurator och forskare inom psykosociala aspekter på bröstcancer, Södersjukhuset och Karolinska Institutet, Stockholm

Vad funderar du kring?

Skickar fråga

Frågor & svar

Här lagras alla frågor och svar som publicerats.

Cytostatika dropp

2020-05-30
Hej, vad skulle hända om sköterskan glömmer att fylla upp slangen med vätska innan hen ansluter den till Picc-line katerern så att ca 20 cm luft pumpas in till mitt hjärta? Det hände inte men det var nära.
Visa svar
Cytostatika dropp

Hur fort växer cancer

2020-05-29
Hej jag är 48 år. För fem veckor sedan upptäckte jag en stor knöl i mitt högra bröst. Känns som att hela bröstkörteln är svullen. Vårdcentralen skrev en svf-remiss till bröstcentrum för trippel diagnostik. Doktorn sa 60% att det är farligt, 40% att det är ofarligt. Jag är jätte rädd och får svar på biopsin om två veckor. Tiden känns orimligt lång och det är ångest laddat. På mammografi för ett år sedan var allting bra. Kan en tumör verkligen växa så fort?
Visa svar
Hur fort växer cancer

Knöl

2020-05-29
Hej. Sedan puberteten har det känts som om jag har något i mina bröst. Något hårt som en oval bit plast eller brosk. Mest kände jag av det som tonåring. Men av och till i vuxen ålder känns det som om den där biten är i brösten. I både höger och vänster sida. I mitten av all vävnad. Jag har liten Bkupa så det är lätt att känna. Men ja tycker det känns läskigt, det är skrämmande att känna och jag är väldigt känslig så det kan lätt ömma. Jag har försökt kolla bröstets anatomi men inget kan förklara varför det känns som om jag har en bit brosk i Brösten. Inte heller varför det varat sedan puberteten och fram till idag när jag nästan är 30 år. Är det något jag bör söka upp? Eller finns det en förklaring till detta? Tack på förhand.
Visa svar
Knöl

Din gåva ger möjligheter för forskning och hopp för drabbade

Vi stödjer både bröstcancerforskning och de som drabbas

Våra föreningar kan

Besök dem
Välj förening
Din gåva gör skillnad

Din gåva gör skillnad

Jana de Boniface, forskare på Karolinska Institutet, studerar kvinnors upplevelse av direktrekonstruktion, ett forskningsprojekt som erhållit forskningsanslag ur Bröstcancerfonden.
Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss