Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats.
Läs mer
Jag förstår

Få stöd

Ingen ska behöva vara ensam med sin bröstcancer. Så lyder vårt medlemslöfte. Som medlem får du stöd men du ger även stöd till andra genom ditt engagemang. Bröstcancerförbundet är Sveriges enda intresseorganisation som fokuserar enbart på bröstcancer – och som stödjer både medlemmar och forskning. Stärk rösten för brösten med oss! Tillsammans kan vi göra mer för fler.

Bli medlem – få råd och stöd!

Kontakta någon av våra föreningar nära dig.
Välj förening

Fråga våra specialister

  • Drabbad eller närstående? Fråga oss!
  • Personligt svar, oftast inom två veckor.
  • Alla frågor och svar publiceras på vår webbplats.
  • Du som frågar kan vara helt anonym. Ange då ej ditt namn.
  • Stort arkiv med frågor och svar. Använd sökfunktionen nedan!
Aina Johnsson
Aina Johnsson
Kurator och forskare som kan svara på frågor om sjukförsäkring, försäkringar, fonder/bidrag, patienträttigheter, arbetsplatsfrågor och relationer
Anne Andersson
Anne Andersson
Överläkare, onkologi. Diagnosansvarig Bröstcancer. Norrlands Universitetssjukhus, Umeå.
Niklas Loman
Niklas Loman
Överläkare, diagnosansvarig bröstcancer, Skånes universitetssjukhus, Lund
Yvette Andersson
Yvette Andersson
Överläkare och bröstkirurg, Västmanlands sjukhus, Västerås

Vad funderar du kring?

Skickar fråga

Frågor & svar

Här lagras alla frågor och svar som publicerats.

Svar från pad

2021-12-08
Hej har väntat nu i 11 veckor på pad-svar från mitt mastektomi-ärr som skickades på analys efter min bröstrekonstruktion, får bara till svar att det inte är färdigt ännu. Hur lång tid brukar det ta? Finns det risk att det fanns metastaser i ärret och därför svaret dröjer?
Visa svar
Svar från pad

Svårt prata m doktor

2021-12-07
Hej! Jag har blivit opererad med bröstbevarande kirurgi. Håller just nu på med strålning dagligen under 3 veckor med undantag helg. Min cancer är hormontriggande, Adenocarcinom NST med fokalt DCIS kärngrad 2 utan nekros. Det står progesteronreceptor: 90% östrogenreceptor 90%. Jag är 53 år med värde östradiol: 666. Det var en liten tumör: 10x5 mm. Läkaren vill INTE ge mig Tamoxifen, med motivering att man inte behandlar så i mitt län. Har förstått annars att det rekommenderas enligt en Nationell vårdplan. Läkaren tänker inte prata med anhörig till mig om detta förrän strålningsbehandlingen är över. Fast när strålningen är över, sätts inte tablettbehandling in längre, om jag förstått rätt. Jag är alltså i en rävsax med en läkare som inte vill diskutera behandling förrän den är över. Mår inte bra av situationen. Hur ser du/ni på den? Mvh/ förtvivlad
Visa svar
Svårt prata m doktor

Frågor kring biopsi

2021-12-07
Hej! Efter att jag var på min första mammografi så hittade dom en förändring i mitt ena bröst som inte gick att känna, fick komma tillbaks för att ta ytterligare bilder och sen ultraljud där dom tog ett cytologi med snabbsvar som visade att det fanns elakartade celler. De tog sedan en corebiopsi. Och när jag kom tillbaks för att få det svaret sa de att de betraktar det som kraftigt misstänkt invasiv bröstcancer och måste operera bort förändringen för säker diagnos. Min fråga är hur kommer det sig att det är kraftigt misstänkt cancer och varför kan de inte se det på testet? Kan det även innebära att det är godartat?
Visa svar
Frågor kring biopsi

Din gåva ger möjligheter för forskning och hopp för drabbade

Vi stödjer både bröstcancerforskning och medlemmar

Våra föreningar ger stöd

Bli medlem!
Välj förening
Din gåva gör skillnad

Din gåva gör skillnad

Jana de Boniface, forskare på Karolinska Institutet, studerar kvinnors upplevelse av direktrekonstruktion, ett forskningsprojekt som erhållit forskningsanslag från Bröstcancerförbundet.
Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss