Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats.

Läs mer
Jag förstår

Få stöd

Trots en förstående familj och omtänksamma vänner kan den som fått bröstcancer känna sig ensam och oförstådd i sin situation. Omgivningen har ofta svårt att förstå de fysiska och psykiska problem som bröstcancer innebär. Att få tala med någon som själv har genomgått bröstcancerbehandling är ofta ett värdefullt stöd.

Bli medlem - Få råd och stöd!

Kontakta någon av våra föreningar nära dig!
Välj förening

Fråga våra specialister

  • Drabbad eller anhörig? Fråga oss
  • Du som frågar är naturligtvis helt anonym
  • Personligt svar
Elisabet Lidbrink
Överläkare och onkolog, Radiumhemmet, Karolinska Sjukhuset, Stockholm
Gunilla Christenson
ÖVERLÄKARE OCH BRÖSTKIRURG, FALUN LASARETT, DALARNA.

Vad funderar du kring?

Skickar fråga

Frågor & svar

Här lagras alla frågor och svar som publicerats. Använd sökformuläret för att hitta det du söker eller bläddra dig fram.

lymfterapeut

2019-02-06
Kan man få kontakt med lymfteraput via sjukvården tex Sahlgrenska i Göteborg? Behövs remiss?
Visa svar
lymfterapeut

Docetaxel+ Herceptin+Perjeta x 4 följt av EC90 x 2 eller Docetaxel+ Herceptin+Perjeta x 3 följt av EC90 x 3.

2019-01-31
Hej, tacksam för råd om vilken neoadjuvant behandling jag ska välja av följande: Docetaxel+ Herceptin+Perjeta x 4 följt av EC90 x 2 eller Docetaxel+ Herceptin+Perjeta x 3 följt av EC90 x 3. Har fått 3 kurer Docetaxel+ Herceptin+Perjeta, som tolererats väl och tumören har krympt. 42-år. Duktal cancer (40x36x45 mm) ER100%, PR30%, HER2-amplifierad. Sentinel Node: 2 körtlar, varav en med makrometastas (16x12x10 mm) Planerat: Mastektomi, axillutrymnning strålning 17 x Herceptin (Beroende på resultatet av neoadj beh) 10 års hormonbehandling
Visa svar
Docetaxel+ Herceptin+Perjeta x 4 följt av EC90 x 2 eller Docetaxel+ Herceptin+Perjeta x 3 följt av EC90 x 3.

Tumörens växtsätt- studie

2018-09-20
Läste om en studie i onkologi i Sverige och blev väldigt orolig. Jag är en 34 årig tjej som opererades för hormonell bröstcancer hösten 2016. Jag hade KI-67 på 23 den var 100 % känslig för östrogen. Dock skriver patologen att den växte fläckvis runt lobuli, detta gör mig orolig utifrån rapport denna rapport där den patologen skriver att tumörer som växer som ett nät är mycket farliga.. http://www.onkologiisverige.se/wp-content/uploads/2018/08/KickiWaller2.pdf Betyder detta detsamma som att den växer som ett nät? Den var dessutom 45x16x19 mm och det var även dcis grad 3 på 70 mm. Har jag nu fyra gånger högre risk att dö? Den var HER 2 neg och har inte gått till lymfkörtlar.. mina läkare säger att jag var god prognos och över 98 % chans att det inte kommer tillbaka. Men vågar de kanske inte säga sanningen?? Tacksam för svar!
Visa svar
Tumörens växtsätt- studie

Din gåva ger möjligheter för forskning och hopp för drabbade

Vi stödjer både bröstcancerforskning och de som drabbas

Våra föreningar kan

Besök dem
Välj förening
Din gåva gör skillnad

Din gåva gör skillnad

Jana de Boniface, forskare på Karolinska Institutet, studerar kvinnors upplevelse av direktrekonstruktion, ett forskningsprojekt som erhållit forskningsanslag ur Bröstcancerfonden.
Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss