Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats.

Läs mer
Jag förstår

Få stöd

Ingen ska behöva vara ensam med sin bröstcancer. Så lyder vårt medlemslöfte. Som medlem får du stöd men du ger även stöd till andra genom ditt engagemang. Bröstcancerförbundet är Sveriges enda intresseorganisation som fokuserar enbart på bröstcancer – och som stödjer både medlemmar och forskning. Stärk rösten för brösten med oss! Tillsammans kan vi göra mer för fler.

Bli medlem – få råd och stöd!

Kontakta någon av våra föreningar nära dig.
Välj förening

Fråga våra specialister

  • Drabbad eller närstående? Fråga oss!
  • Du som frågar kan naturligtvis vara helt anonym.
  • Personligt svar inom två veckor.
  • Alla frågor och svar publiceras på vår webbplats.
Jana de Boniface
Jana de Boniface
Överläkare och bröstkirurg, Capio S:t Görans Sjukhus AB, Stockholm
Niklas Loman
Niklas Loman
Överläkare, diagnosansvarig bröstcancer, Skånes universitetssjukhus, Lund
Aina Johnsson
Aina Johnsson
Kurator och forskare som kan svara på frågor om sjukförsäkring, försäkringar, fonder/bidrag, patienträttigheter, arbetsplatsfrågor och relationer

Vad funderar du kring?

Skickar fråga

Frågor & svar

Här lagras alla frågor och svar som publicerats.

Vad menar läkaren?

2020-10-29
Jag var idag och undersökte mitt vänstra bröst med såret på bröstvårtan allt i bröstet kändes normalt och inga misstanken om tumör eller så. Men såret är ju kvar på bröstvårtan och det blöder inte eller så längre, läkaren sa att jag ska behandla med salva som lindrar torr hy så länge, menar han då att det kan utveckla sig till något allvarligare eller har jag förstått fel?
Visa svar
Vad menar läkaren?

Vetenskapliga artiklar

2020-10-29
Hej Fick bröstcancer 2016 Her 2 positiv operation cytostatikabehandling Herceptin o strålning Drabbades av många biverkningar var sjukskriven i 21 månader Min mor dig 2017 o då hade jag ej återhämtat mig Är nu sjukskriven på 50 procent O kan ej jobba mer Drabbats av ångest o utmattningssyndrom Skulle behöva vetenskapliga artiklar om detta till Försäkringskassan då ev tidsbegränsade sjukskrivning skall ansökas Detta är inte lätt Är hjärntrött ej stresstålig ljud o doft känslig glömsk kan ej hålla många bollar i luften sömnbesvär mossig burrig i huvudet Får vila efter jobbet orkar inget hemma Orkar knapp med mina tonårskillar Skarvar med maten Läkaren tror att det har samband med cancerbehandlingen mina symtom Tacksam för svar
Visa svar
Vetenskapliga artiklar

Ont i ena bröstet

2020-10-29
Hej! Jag har länge haft smärtor i mitt vänstra bröst. Det kommer och går med några veckors intervaller och uppkommer när som helst under menscykeln. Jag är 31 år, har inga barn och tar inga hormonella preventivmedel. Smärtan känns som ilningar eller blixtar genom bröstet och är ömt när jag tar på det. Jag kan inte hitta någon jättetydlig knöl men har ibland känt en liten ”knuta” och när jag trycker på den så kan de här smärtorna komma. Min farmor har haft bröstcancer. Är det något jag behöver oroa mig/söka vård för? Är det isåfall på vårdcentralen?
Visa svar
Ont i ena bröstet

Din gåva ger möjligheter för forskning och hopp för drabbade

Vi stödjer både bröstcancerforskning och medlemmar

Våra föreningar ger stöd

Bli medlem!
Välj förening
Din gåva gör skillnad

Din gåva gör skillnad

Jana de Boniface, forskare på Karolinska Institutet, studerar kvinnors upplevelse av direktrekonstruktion, ett forskningsprojekt som erhållit forskningsanslag ur Bröstcancerfonden.
Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss