Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats.

Läs mer
Jag förstår

Få stöd

Ingen ska behöva vara ensam med sin bröstcancer. Så lyder vårt medlemslöfte. Som medlem får du stöd men du ger även stöd till andra genom ditt engagemang. Bröstcancerförbundet är Sveriges enda intresseorganisation som fokuserar enbart på bröstcancer – och som stödjer både medlemmar och forskning. Stärk rösten för brösten med oss! Tillsammans kan vi göra mer för fler.

Bli medlem – få råd och stöd!

Kontakta någon av våra föreningar nära dig.
Välj förening

Fråga våra specialister

  • Drabbad eller anhörig? Fråga oss
  • Du som frågar är naturligtvis helt anonym
  • Personligt svar
Jana de Boniface
Jana de Boniface
Överläkare och bröstkirurg, Capio S:t Görans Sjukhus AB, Stockholm
Niklas Loman
Niklas Loman
Överläkare, diagnosansvarig bröstcancer, Skånes universitetssjukhus, Lund
Aina Johnsson
Aina Johnsson
Kurator och forskare inom psykosociala aspekter på bröstcancer, Södersjukhuset och Karolinska Institutet, Stockholm

Vad funderar du kring?

Skickar fråga

Frågor & svar

Här lagras alla frågor och svar som publicerats.

Amnitryptilin

2020-04-02
Hej! Jag haft svår kroppsvärk av både tamoxifen och letruzol. Tillslut fick jag amnitryptilin Efter att jag läst att det kan fungera mot värk. Det fungerar jätte bra har inte alls ont i kroppen längre. Jag pratade med onkolog ssk hur tacksam jag var att jag nu kunde fortsätta äta letruzol. Hon sa att fler onkologer borde pröva denna behandling Då undrar jag varför man inte har amnitryptilin i åtanke för patienten? Många slutar med sin profylax behandling i onödan.
Visa svar
Amnitryptilin

Fortsatt smärta efter tamoxifenbehandling

2020-04-01
Hej. Diagnostiserades bröstcancer för sex år sen. Tog bort höger bröst, genomförde rekonstrumtion m ryggmuskel ett halvår senare, sen fem år med tamoxifen. För ett år sedan avslutade jag min tamoxifenbehandling. Vägen har varit lång...en period hade jag ödem i högra armen/handen men det har försvunnit med stöd av kroppsstrumpa och ödemmassage. Det som händer nu fortfarande är att om jag lyfter tungt, tränar (springer, gymtränar får upp kroppen i puls) så får jag en hemsk smärta som håller i sig i många dagar. Svårast är det på nätterna. Det är som att smärtan rör sig i vågor i högararmen. 15 sek utan smärta, sen smärta 5 sek..., ja så där kan det hålla på. Tycker det blivit värre efter jag slutade med tamoxifenen men det kan också bero på att jag försöker återgå till ett normalt liv...Som nu, i söndags grävde jag i trädgården och nu har jag galet ont. Vad kan det vara? Finns det nåt att göra? Jag vill röra på mig, träna, men låter jag bli det så är inte smärtan lika jävlig. Sista månaderna med tamoxifen tog jag bara promenader, undvek tunga lyft och då gick det bättre. Men så vill jag helst inte leva. Mår bra av rörelse mentalt. allt gott E
Visa svar
Fortsatt smärta efter tamoxifenbehandling

Efterbehandling eller inte?

2020-04-01
Hej! Är 62 år och opererades för ospecificerad, malign bröstcancer, 6mm, utan spridning till lymfkörtlar 200325. Man gjorde en sektorresektion med sentinel node där 2 körtlar togs bort. Läkaren sa att det såg ”bra” ut men väntar givetvis på analysen av tumören innan eventuell efterbehandling kan bli aktuell. Vill inte genomgå strålbehandling, cytostatika, antihormonbehandling eller dylikt då det även finns stora risker och biverkningar med det. Hur ser ni på min möjlighet till överlevnad med behandling kontra utan behandling?
Visa svar
Efterbehandling eller inte?

Din gåva ger möjligheter för forskning och hopp för drabbade

Vi stödjer både bröstcancerforskning och de som drabbas

Våra föreningar kan

Besök dem
Välj förening
Din gåva gör skillnad

Din gåva gör skillnad

Jana de Boniface, forskare på Karolinska Institutet, studerar kvinnors upplevelse av direktrekonstruktion, ett forskningsprojekt som erhållit forskningsanslag ur Bröstcancerfonden.
Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss