Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats.

Läs mer
Jag förstår

Få stöd

Trots en förstående familj och omtänksamma vänner kan den som fått bröstcancer känna sig ensam och oförstådd i sin situation. Omgivningen har ofta svårt att förstå de fysiska och psykiska problem som bröstcancer innebär. Att få tala med någon som själv har genomgått bröstcancerbehandling är ofta ett värdefullt stöd.

Bli medlem - Få råd och stöd!

Kontakta någon av våra föreningar nära dig!
Välj förening

Fråga våra specialister

  • Drabbad eller anhörig? Fråga oss
  • Du som frågar är naturligtvis helt anonym
  • Personligt svar
Elisabet Lidbrink
Överläkare och onkolog, Radiumhemmet, Karolinska Sjukhuset, Stockholm
Gunilla Christenson
ÖVERLÄKARE OCH BRÖSTKIRURG, FALUN LASARETT, DALARNA.

Vad funderar du kring?

Skickar fråga

Frågor & svar

Här lagras alla frågor och svar som publicerats. Använd sökformuläret för att hitta det du söker eller bläddra dig fram.

Hej

2018-10-08
Hi Im 37 years old and got breast cancer, I want to join to the young group acitivity , could you please inform me about it? How are all acitivities ? -Do you have any Massage Therapy and Yoga class ? Can you send me yours schedule activity please? Best regards Mahsa
Hej

Förebyggande vård

2018-10-08
Jag känner smärta i min bröstregion. Jag ringde till min doktor och de gav mig telefonnumret på bröstmotagning i Stockholm (Karolinska). Jag tror att jag kan känna en klump, men jag är inte säker. Jag vet inte hur en tumör känns. Efter att ha svarat på några frågor som "är din hud varm i området?" "Har du orange hud?", "Har du vätskor som kommer ut ur ditt bröst?"Jag fick ett möte den 25 oktober. Om det upptäcker en tumör i tid sparar liv, varför finns det inte en plats där du kan gå om du behöver en snabb kontroll?
Förebyggande vård

Undersökning

2018-10-22
Hej! Jag har nyligen varit på 3 årskontroll både mammografi och ultraljud ua. När jag hittade en förstorad körtel i armhålan för tre år sedan visade mammografi ingenting utan det var på ultraljud man hittade den direkt. En 2cm med spridning till körtlarna i armhålan. Opererad med en tårtbit och alla behandlingar inkl. Tamoxifen. Läkarna sa att pga många körtlar i mina bröst gjorde man även ultraljud på årskontrollerna. Jag bor i Västra Götaland och ska nu återgå till den vanliga mammografi vartannat år men utan ultraljud. Hur kommer jag att kunna lita på enbart mammografi? Är jätteorolig. Det området kring ärret är väldigt hårt och knöligt. Vet att det är vävnad men hur ska jag kunna avgöra själv att det inte finns något där och vänta i 2 år på nästa mammografi?! Tacksam för lite råd!
Undersökning

Din gåva ger möjligheter för forskning och hopp för drabbade

Vi stödjer både bröstcancerforskning och de som drabbas

Våra föreningar kan

Besök dem
Välj förening
Din gåva gör skillnad

Din gåva gör skillnad

Jana de Boniface, forskare på Karolinska Institutet, studerar kvinnors upplevelse av direktrekonstruktion, ett forskningsprojekt som erhållit forskningsanslag ur Bröstcancerfonden.
Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss