Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats.

Läs mer
Jag förstår

Få stöd

Trots en förstående familj och omtänksamma vänner kan den som fått bröstcancer känna sig ensam och oförstådd i sin situation. Omgivningen har ofta svårt att förstå de fysiska och psykiska problem som bröstcancer innebär. Att få tala med någon som själv har genomgått bröstcancerbehandling är ofta ett värdefullt stöd.

Bli medlem – Få råd och stöd!

Kontakta någon av våra föreningar nära dig!
Välj förening

Fråga våra specialister

  • Drabbad eller anhörig? Fråga oss
  • Du som frågar är naturligtvis helt anonym
  • Personligt svar
Elisabet Lidbrink
Överläkare och onkolog, Radiumhemmet, Karolinska Sjukhuset, Stockholm
Gunilla Christenson
ÖVERLÄKARE OCH BRÖSTKIRURG, FALUN LASARETT, DALARNA.

Vad funderar du kring?

Skickar fråga

Frågor & svar

Här lagras alla frågor och svar som publicerats. Använd sökformuläret för att hitta det du söker eller bläddra dig fram.

Dcis

2019-04-13
Hej Min fru (49 år) har diagnosticerats med DCIS grad 3 ca 4*5,5 cm och genomgått en masektomi samt ska strålas pm några veckor. Jag är lite fundersam över informationen om cellförändringarna som vi fick och att man inte tittar på ev. Hormonlänslighet etc på förändringarna. Hon är behandlad via kirurgen på KS. Tycker mig ha läst att det brukar göras. Har också en fråga om analysen efter masektomi, hon hade ingen invasiv del enl det svar vi fick, hur ” säker” kan man vara på att detta är korrekt.
Visa svar
Dcis

Risk för återfall vid trippel negativ bröstcancer

2019-04-11
Hej! Har fått ett återfall i samma bröst som jag diagnosticerades med trippel negativ bröstcancer hösten 2016. Kände själv en förändring vid ärret ca 1 år (våren 2018) efter avslutad strålbehandling. Tumörstorlek 6 mm. Alltså mindre än första gången. Jag har medelsvåra bröst att bedöma vid mammografi. Hur ser statistiken ut för återfall i trippel negativ bröstcancer? Hur ser forskningen ut i dagsläget vad gäller behandlingsmetod? Tacksam för svar. Ann
Visa svar
Risk för återfall vid trippel negativ bröstcancer

Stort hematom efter mastektomi

2019-03-25
Hej, Jag genomgick en dubbelsidig mastektomi 13 mars utan rekonstruktion (och utan dränage). 4 dagar efter operationen vaknade jag med ”c-kupa” på höger sida. Stenhårt och ett hårt tryck på lungorna som ger lite andnöd. Det visade sig vara ett hematom. Ett dygn senare hade jag utvecklat ett ”bröst” även på vänster sida - denna gång ett serom (mjukt som kluckar när jag går och inte orsakar besvär). Nu har det gått 10 dgr och hematomet är lika stort - om inte större. Sårvården på sjukhuset vill bara vänta och se men jag börjar undra om det verkligen kommer att försvinna av sig själv? Jag är ensamstående med en 2 åring så jag ”måste läka snabbt” och återgå till normalt liv - och ska det operera igen känns det som bättre nu än senare med ny konvalescens. Jag är APC-resistent och misstänker att blodförtunnande sprutor i 7 dgr efter op har spelat in i uppkomsten av hematom men undrar nu om denna koaguleringsrubbning påverkar även upplösning av blodet. Ingen verkar veta något alls när jag frågar. Jag tycker det blir värre, inte bättre nu.
Visa svar
Stort hematom efter mastektomi

Din gåva ger möjligheter för forskning och hopp för drabbade

Vi stödjer både bröstcancerforskning och de som drabbas

Våra föreningar kan

Besök dem
Välj förening
Din gåva gör skillnad

Din gåva gör skillnad

Jana de Boniface, forskare på Karolinska Institutet, studerar kvinnors upplevelse av direktrekonstruktion, ett forskningsprojekt som erhållit forskningsanslag ur Bröstcancerfonden.
Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss