Få stöd

Ingen ska behöva vara ensam med sin bröstcancer. Så lyder vårt medlemslöfte. Som medlem får du stöd men du ger även stöd till andra genom ditt engagemang. Bröstcancerförbundet är Sveriges enda intresseorganisation som fokuserar enbart på bröstcancer – och som stödjer både medlemmar och forskning.

Bli medlem – få råd och stöd!

Kontakta någon av våra föreningar nära dig.

Fråga våra specialister

  • Drabbad eller närstående? Fråga oss!
  • Personligt svar, oftast inom två veckor.
  • Alla frågor och svar publiceras på vår webbplats.
  • Du som frågar kan vara helt anonym. Ange då ej ditt namn.
  • Stort arkiv med frågor och svar. Använd sökfunktionen nedan!
Aina Johnsson
Aina Johnsson
Kurator och forskare som kan svara på frågor om sjukförsäkring, försäkringar, fonder/bidrag, patienträttigheter, arbetsplatsfrågor och relationer.
Anne Andersson
Anne Andersson
Överläkare, onkologi och diagnosansvarig bröstcancer, Norrlands Universitetssjukhus i Umeå.
Jeanette Bäcklund
Jeanette Bäcklund
Kontaktsjuksköterska, Kirurgcentrum, Norrlands Universitetssjukhus i Umeå.
Niklas Loman
Niklas Loman
Överläkare, diagnosansvarig bröstcancer, Skånes universitetssjukhus i Lund.
Yvette Andersson
Yvette Andersson
Överläkare och bröstkirurg, Västmanlands sjukhus i Västerås.

Vad funderar du kring?

Skickar fråga

Frågor & svar

Här lagras alla frågor och svar som publicerats.

Biverkningar Tamoxifen

2022-11-28
Jag opererades den 10 dec. -21 mot hormonell tumör på 17 mm. ingen spridning till lymfkörtlar. Fick därefter 15 ggr strålning. Skulle ta Letrozol i fem år men fick svåra biverkningar och samtidigt konstaterades att jag har benskörhet och fick därför efter ett medicinuppehåll byta till Tamoxifen. Jag har nu provat tre olika tillverkare men har flera biverkningar och muskel- och ledvärken i benen är värst. Har också nyligen fått konstaterat att jag har artros i knäna och några fingrar. Jag var på min första årskontroll för ett par dagar sedan och allt var jättebra. Är 78 år och skulle så gärna vilja ha lite bättre livskvalitet mina sista år. Därför undrar jag hur stora riskerna för återfall är om jag inte orkar med medicinen.
Visa svar
Biverkningar Tamoxifen

Verzenios

2022-11-28
Hej. Jag undrar hur rekommendationen är för den förebyggande behandlingen med Verzenios? I vilka situationer skulle du främst föreslå den?
Visa svar
Verzenios

letrozol

2022-11-28
är opererad för duktal T3,Ki30%, ösrogenkänslig, (2 av 10 lymf smittad) genomgått op, cellgift,strålning. Nu letrozol som jag tagit i ca 2,5 år, började med Letrozol i samband med strålningen , har efter det haft hosta till o från och en andfåddhet , räcker jag typ går för några trappsteg så flåsar jag, gjort CT rtg lungor (visade en mkt liten troligen strålskada på vä lunga)även ultraljud hjärta ua. tror själv det kan bero på biverkan av Letrozol , men läkare på VC. säger att det inte finns sån biverkning (vilket det gör enl FASS). Tyckte att ett uppehåll med Letrozol skulle testas, men jag vågar inte sluta ta dom pga av rädsla för återfall.Är det inte onkolog som ska bestämma ev uppehåll ? Gör te x 1 månads uppehåll nån ökad risk för återfall ?
Visa svar
letrozol

Din gåva ger möjligheter för forskning och hopp för drabbade

Vi stödjer både bröstcancerforskning och medlemmar

Våra föreningar ger stöd

Bli medlem!
Din gåva gör skillnad

Din gåva gör skillnad

Jana de Boniface, forskare på Karolinska Institutet, studerar kvinnors upplevelse av direktrekonstruktion, ett forskningsprojekt som erhållit forskningsanslag från Bröstcancerförbundet.
Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss