Aktuellt

Bröstcancerförbundet livesänder paneldebatt i Almedalen 2024

Bröstcancerförbundet live från Almedalen

Rädda liv med mammografi för äldre kvinnor. Onsdag den 26 juni arrangerar Bröstcancerförbundet en paneldiskussion om höjd åldersgräns för mammografi i Almedalen. Samtalet livesänds från 12.00.

14 juni 2024

Gruppbild stödpersonsutbildningen 2024

Årets nyutbildade stödpersoner

Under våren har Bröstcancerförbundet utbildat 18 nya stödpersoner till landets lokala bröstcancerföreningar. Vi fick byta några ord med vår föreningsutvecklare Stina Sandin och kursdeltagarna Anneli Nilsson och Christina Haglund.

05 juni 2024

Alexandra Uusimäki

Alexandra Uusimäki är årets eldsjäl (hälsa)

Bröstcancerföreningen Johanna Göteborgs ordförande Alexandra Uusimäki tog emot priset som årets eldssjäl på Folkspels Årets eldsjälsgala på Cirkus i Stockholm.

15 april 2024

Mef Nilbert berättar om arbetet med EU:s cancerplan

Hallå där Mef Nilbert!

Mef Nilbert är överläkare och adjungerad professor i onkologi och ska samordna implementeringen av EU:s cancerplan.

10 april 2024

Hej forskare

Sök forskningsanslag för 2024!

Nu är Bröstcancerförbundets ansökan om forskningsanslag och forskarmånader öppen för 2024.

29 februari 2024

joyna-swosh-1920x1080

JOYNA i kampen mot bröstcancer

Bröstcancerförbundet är med i lanseringen av Folkspels nya prenumerationslotteri JOYNA - en lotterisatsning där allt överskott går till svenskt föreningsliv.

13 februari 2024

susanne-dieroff-hay-fb

Uppdaterat vårdförlopp för bröstcancer

Vår ordförande Susanne Dieroff Hay har varit med i arbetsgruppen som uppdaterat det standardiserade vårdförloppet för bröstcancer. Vi ville veta mer och ställde några frågor.

07 februari 2024

Victoria Vestman_4_3

Bröstcancerföreningen Kalmar län sjuder av energi

Victoria Vestman är ordförande i Bröstcancerföreningen Kalmar län. Hon berättar om hur hon tillsammans med den nya styrelsen fick föreningen på fötter igen efter en utmanande tid.

31 januari 2024

Återfall i bröstcancer 800x400

Nio av tio bröstcancerdrabbade känner oro för återfall

Nästan alla kvinnor som tidigare haft bröstcancer lever med oro för återfall. Var femte kvinna uppger att oron påverkar livskvaliteten negativt. Det visar vår senaste medlemsundersökning.

24 januari 2024

Carina Jakobsson_Foto Marie Hivid

Carina Jakobsson är Årets Bröstsjuksköterska

I år tilldelas Carina Jakobsson priset för sin kompetens och sina specialistkunskaper som bidrar till utvecklingen inom bröstcancervården och för sitt exceptionella engagemang för patienterna.

26 november 2023

Laszlo_Foto Tomas Enqvist

László Tabár tilldelas Bröstcancerförbundets utmärkelse 2023

Bröstcancerförbundets Utmärkelse 2023 tilldelas László Tabár, professor emeritus i radiologi och internationellt erkänd expert på screening för bröstcancer.

26 november 2023

Karin Dembrower

Hej Karin Dembrower!

Vi får en pratstund med bröstradiologen och forskaren Karin Dembrower, som har undersökt om AI kan ersätta en mänsklig granskare av mammografibilder.

09 november 2023

Susanne

14 miljoner till bröstcancerforskning

Bröstcancerförbundet delar ut 14 050 000 kronor till patientnära bröstcancerforskning. Projekten som valts ut ska bidra med patientnytta för bröstcancerberörda inom en snar framtid.

26 oktober 2023

Bröstcancerförbundet och Watoto arts

Watoto arts står bakom brösthälsa

Bröstcancerförbundet och det familjedrivna dockföretaget Watoto arts samarbetade i år för att ta fram ”brösthälsoväskan” till vår kampanj med fokus på brösthälsa. Läs hur idéen till samarbetet föddes.

21 oktober 2023

Paneldiskussion om AI inom bröstcancervården

Webbinarium: AI inom bröstcancervården

Se paneldiskussionen om möjligheter och utmaningar med den nya AI-tekniken. Experter och representanter för Bröstcancerförbundet diskuterar hur den nya AI-teknologin kan förändra bröstcancervården i Sverige.

16 oktober 2023

Rajaa får fler kvinnor att gå på mammografi

Hälsoguider kan få fler att gå på mammografi

Rajaa träffar många kvinnor och informerar om bland annat mammografi. Att kunna erbjuda information på olika språk tror Rajaa har stor betydelse för deltagandet i mammografin. Hälsoguidernas roll är viktig, och Rajaa föreslår att de ska få ha ett särskilt fokus på mammografi och cancer under en månad varje år.

04 oktober 2023

Hypermoon Bild 03 TriArt Film ©Milja Rossi

Hypermoon - en filmskapares före och efter

Regissören Mia Engberg får ett bröstcancerbesked som sätter hennes framtid på spel. I den närgångna och poetiska Hypermoon hyllas filmskapandet och bilderna som speglar våra liv.

29 september 2023

Bröstcancerrapporten 2023

Bröstcancerrapporten 2023

I årets Bröstcancerrapport har vi granskat varför nästan var tredje kvinna född utanför Norden inte går på mammografi när hon kallas. Tidig upptäckt av bröstcancer ökar chansen att överleva. Vi vill att alla ska få möjlighet att förstå varför det är viktigt att gå på mammografi.

27 september 2023

Viktor FC Sampa fb

FC Samp slog eget insamlingsrekord med Rosa matchen

Hej Viktor Morgården, sportchef för fotbollsklubben FC Sampierdarenese Stoccolma. Ni samlade i samband med Rosa matchen 3 september in 130.104 kr och slog därmed rekord från förra årets insamling. Vilken fantastisk insats!

14 september 2023

Rosa bandet - tröjan

Rosa bandettröjan - sticka mot bröstcancer

Inför Rosa Oktober lanserar Miss Svensson och Bröstcancerförbundet Rosa bandet-tröjan! Ett för den svenska marknaden helt nytt initiativ. Stina Svensson, grundare till Miss Svensson, står bakom designen till årets modeller som fått namnen Emma och Louise efter två väninnor som behandlats för bröstcancer.

31 augusti 2023