Aktuellt

Alexandra Uusimäki är årets eldsjäl (hälsa)

Bröstcancerföreningen Johanna Göteborgs ordförande Alexandra Uusimäki tog emot priset som årets eldssjäl på Folkspels Årets eldsjälsgala på Cirkus i Stockholm.

15 april 2024

Hallå där Mef Nilbert!

Mef Nilbert är överläkare och adjungerad professor i onkologi och ska samordna implementeringen av EU:s cancerplan.

10 april 2024

Sök forskningsanslag för 2024!

Nu är Bröstcancerförbundets ansökan om forskningsanslag och forskarmånader öppen för 2024.

29 februari 2024

JOYNA i kampen mot bröstcancer

Bröstcancerförbundet är med i lanseringen av Folkspels nya prenumerationslotteri JOYNA - en lotterisatsning där allt överskott går till svenskt föreningsliv.

13 februari 2024

Uppdaterat vårdförlopp för bröstcancer

Vår ordförande Susanne Dieroff Hay har varit med i arbetsgruppen som uppdaterat det standardiserade vårdförloppet för bröstcancer. Vi ville veta mer och ställde några frågor.

07 februari 2024

Bröstcancerföreningen Kalmar län sjuder av energi

Victoria Vestman är ordförande i Bröstcancerföreningen Kalmar län. Hon berättar om hur hon tillsammans med den nya styrelsen fick föreningen på fötter igen efter en utmanande tid.

31 januari 2024

Nio av tio bröstcancerdrabbade känner oro för återfall

Nästan alla kvinnor som tidigare haft bröstcancer lever med oro för återfall. Var femte kvinna uppger att oron påverkar livskvaliteten negativt. Det visar vår senaste medlemsundersökning.

24 januari 2024

Vi söker ansvarig för företagssamarbeten

Nu söker vi dig som vill ta insamlingen genom företagssamarbeten och stora gåvor till nästa nivå. Här får du möjligheten att verka i en roll av både strategisk och operativ karaktär som utövas i nära samarbete med kompetenta och engagerade kollegor.

17 januari 2024

Carina Jakobsson är Årets Bröstsjuksköterska

I år tilldelas Carina Jakobsson priset för sin kompetens och sina specialistkunskaper som bidrar till utvecklingen inom bröstcancervården och för sitt exceptionella engagemang för patienterna.

26 november 2023

László Tabár tilldelas Bröstcancerförbundets utmärkelse 2023

Bröstcancerförbundets Utmärkelse 2023 tilldelas László Tabár, professor emeritus i radiologi och internationellt erkänd expert på screening för bröstcancer.

26 november 2023

Hej Karin Dembrower!

Vi får en pratstund med bröstradiologen och forskaren Karin Dembrower, som har undersökt om AI kan ersätta en mänsklig granskare av mammografibilder.

09 november 2023

14 miljoner till bröstcancerforskning

Bröstcancerförbundet delar ut 14 050 000 kronor till patientnära bröstcancerforskning. Projekten som valts ut ska bidra med patientnytta för bröstcancerberörda inom en snar framtid.

26 oktober 2023

Watoto arts står bakom brösthälsa

Bröstcancerförbundet och det familjedrivna dockföretaget Watoto arts samarbetade i år för att ta fram ”brösthälsoväskan” till vår kampanj med fokus på brösthälsa. Läs hur idéen till samarbetet föddes.

21 oktober 2023

Webbinarium: AI inom bröstcancervården

Se paneldiskussionen om möjligheter och utmaningar med den nya AI-tekniken. Experter och representanter för Bröstcancerförbundet diskuterar hur den nya AI-teknologin kan förändra bröstcancervården i Sverige.

16 oktober 2023

Hälsoguider kan få fler att gå på mammografi

Rajaa träffar många kvinnor och informerar om bland annat mammografi. Att kunna erbjuda information på olika språk tror Rajaa har stor betydelse för deltagandet i mammografin. Hälsoguidernas roll är viktig, och Rajaa föreslår att de ska få ha ett särskilt fokus på mammografi och cancer under en månad varje år.

04 oktober 2023

Hypermoon - en filmskapares före och efter

Regissören Mia Engberg får ett bröstcancerbesked som sätter hennes framtid på spel. I den närgångna och poetiska Hypermoon hyllas filmskapandet och bilderna som speglar våra liv.

29 september 2023

Bröstcancerrapporten 2023

I årets Bröstcancerrapport har vi granskat varför nästan var tredje kvinna född utanför Norden inte går på mammografi när hon kallas. Tidig upptäckt av bröstcancer ökar chansen att överleva. Vi vill att alla ska få möjlighet att förstå varför det är viktigt att gå på mammografi.

27 september 2023

FC Samp slog eget insamlingsrekord med Rosa matchen

Hej Viktor Morgården, sportchef för fotbollsklubben FC Sampierdarenese Stoccolma. Ni samlade i samband med Rosa matchen 3 september in 130.104 kr och slog därmed rekord från förra årets insamling. Vilken fantastisk insats!

14 september 2023

Rosa bandettröjan - sticka mot bröstcancer

Inför Rosa Oktober lanserar Miss Svensson och Bröstcancerförbundet Rosa bandet-tröjan! Ett för den svenska marknaden helt nytt initiativ. Stina Svensson, grundare till Miss Svensson, står bakom designen till årets modeller som fått namnen Emma och Louise efter två väninnor som behandlats för bröstcancer.

31 augusti 2023

Återfall i bröstcancer – oro och varningstecken

Efter en avklarad behandling av bröstcancer är det inte säkert att man enbart känner lättnad. Vi vet av erfarenhet att rädslan för återfall finns hos många, och att det kan vara lätt att oroa sig vid minsta symtom. Att vara vaksam på ett sunt sätt är klokt – men vad ska man vara uppmärksam på? När ska man söka vård och hur kan man hantera sin oro? I vår nya folder försöker vi svara på de frågorna.

14 juni 2023