Nytt nummer av Magasin B

Mammografi är temat i nya numret av vår prisbelönta tidning Magasin B, som kommer i våra medlemmars brevlåda inom de närmsta dagarna. I nummer fyra kan du läsa om fantastiska Therese. Hon lämnades ensam när hon fick bröstcancer. Nu utbildar hon kvinnor med afrikansk bakgrund om varför det är viktigt att undersöka sig. Vi gör också en djupdykning i de senaste rönen om mammografi och hur landstingen arbetar för att få fler att hörsamma sin kallelse.

Publicerad 17 december 2018

uppdaterad 18 december 2018

MagasinB_4_2018.JPG
magasin B

I tidningen tar vi upp att två tredjedelar av all bröstcancer upptäcks vid screening. Ändå går inte alla. Riktade insatser kan nå fler.

Du får också läsa om överläkare Jeanette Liljestrand Sigvardsson, som fick Bröstcancerförbundets Utmärkelse för sitt arbete med bröstcancerpatienter. "Bättre än nobelpriset", säger hon själv och berättar att hon skrattar väldigt mycket tillsammans med bröstcancerföreningen Viola Sjuhärad, som nominerat henne.

Och som tidigare berättar vi om vetenskapliga studier, experterna ger svar på frågor och vi berättar om fantastiska insamlingar, denna gång hur nioåriga Magiska Melvin samlar in pengar till forskningen till minne av hans gammelmoster.

Missa inte heller hur Bröstcancerföreningen Värmland väckte den slumrande verksamheten. Det och mycket mer... Tidningen kommer till alla medlemmar. Inte medlem? Bli det här:

Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss