Rosa bandettröjan - sticka mot bröstcancer

Inför Rosa Oktober lanserar Miss Svensson och Bröstcancerförbundet Rosa bandet-tröjan! Ett för den svenska marknaden helt nytt initiativ. Stina Svensson, grundare till Miss Svensson, står bakom designen till årets modeller som fått namnen Emma och Louise efter två väninnor som behandlats för bröstcancer.

Publicerad 31 augusti 2023

Rosa bandet - tröjan
Stina Svensson, grundare till Miss Svensson, står bakom designen till årets modeller som fått namnen Emma och Louise efter två väninnor som behandlats för bröstcancer. Foto: Magnus Ragnvid

Sticka och bidra med pengar till forskning

Rosa bandet - tröjorna stickas utifrån två olika mönster och säljs med tillhörande rosa garn av finaste Baby Alpacka. Modellerna liknar varandra och har ett stickat knytband längst ner. För varje stickad tröja går mellan 80 och 120 kronor till kampen mot bröstcancer.

– Ungefär samtidigt som jag startade Miss Svensson fick min väninna veta att hon hade en tumör i bröstet. Det var såklart en väldigt jobbig period. Därför känns det extra angeläget att kunna möjliggöra engagemang och samtidigt bidra med pengar till forskning mot bröstcancer, säger Stina Svensson.

Om Miss Svensson

Miss Svenssons grundare, Stina Svensson, har alltid gillat stickning och har periodvis stickat mycket, framför allt till sina 3 barn när de var små. Under pandemin växte intresset och i oktober 2022 startade hon sin e-handel inriktad på stickning och garn. Miss Svensson erbjuder ett komplett, modernt utbud för alla som gillar stickning. Garnet importeras från Peru som bland annat är kända för sitt alpacka-garn av hög kvalitet, och stickbeskrivningarna tar Stina fram själv.

Om de två tröjmodellerna och svårighetsgrad

Årets Rosa band-tröja finns i två modeller i olika svårighetsgrad. Tröjorna stickas i rosa Baby Alpacka, ett varmt och mjukt garn, jämförbart med kashmir.

Tröjmodellen Emma har ett lite enklare mönster och stickas på rundsticka uppifrån och ner. Priset varierar mellan 750–930 kronor beroende på storlek och antal garnnystan.

Louise är en omlott-tröja med kortare ärm. Den stickas på längre rundsticka, men stickas fram och tillbaka, och inte runt. Priset varierar mellan 840–1110 kronor beroende på storlek och antal garnnystan.

Vi är väldigt stolta över samarbetet med Miss Svensson och lanseringen av Rosa bandet-tröjan. Nu vill vi se hela Sverige sticka i kampen mot bröstcancer!

ROSA BANDET-TRÖJAN

Allt du behöver för att sticka Rosa bandet-tröjan hittar du hos Miss Svensson
Här!
Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss