Förhoppningsvis kan jag se fram emot många cancerfria år

Susanne har behandlats för bröstcancer i juletid två gånger. Julefriden byttes då ut mot oro och all omtanke blev extra mycket värd. Den vård Susanne fick då, gör att hon lever cancerfri idag. Med nya medicinska framsteg förbättrar vi chanserna till bot och överlevnad i bröstcancer. Tack för din julgåva med omtanke!

Publicerad 27 november 2019

uppdaterad 2 december 2019

Susanne 800x400px.jpg

Jag fick min första bröstcancerdiagnos 2008. Hela julen det året tillbringade jag isolerad på sjukhuset. Cellgiftsbehandlingen hade gjort att mina blodvärden sjunkit till en kritisk och infektionskänslig nivå. Julen är en speciell högtid. Jag saknade min man och mina barn, och de saknade sin fru och mamma. Den fina vård och den behandling jag fick då gav mig 10 cancerfria år.

Tyvärr upptäcktes en ny bröstcancertumör runt juletid 2018 vilket betydde en till orolig jul för mig och mina barn. Under året har jag genomgått flera operationer och jag behandlas fortfarande för min bröstcancer. Förhoppningsvis kan jag nu se fram emot många fler cancerfria år.

Jag lever och jag är oändligt tacksam för de framsteg inom forskningen som ständigt ger bättre behandlingar så att fler kan bli botade från denna dödliga sjukdom. Men trots bättre behandlingar är bröstcancer den vanligaste dödsorsaken bland kvinnor under 65 år i Sverige. Runtom i landet kommer barn och familjer även i år tvingas fira jul utan sin mamma, dotter, syster, mormor eller farmor.

Skänk gärna ett bidrag till bröstcancerforskningen. Med nya medicinska framsteg kan vi förbättra chanserna till bot och överlevnad i bröstcancer.

Stort tack för ditt bidrag, jag önskar dig en riktigt God Jul!

Susanne Dieroff Hay, ordförande Bröstcancerförbundet

Stöd bröstcancerforskningen och de som är drabbade. Ge en julgåva med omtanke!

Stöd bröstcancerforskningen och de som är drabbade. Ge en julgåva med omtanke!

Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss