Innebandyklubbens rosa matcher för kampen mot bröstcancer

IBF Falun samlade ihop närmre 60 000 kronor till förmån för kampen mot bröstcancer när de anordnade två Rosa Matcher. Engagemanget började när klubbchefen Daniel Lindkvist snubblade över en text om Bröstcancerförbundets Rosa Matcher och insåg att de som idrottsförening kunde vara med och göra skillnad.

Publicerad 15 juni 2022

uppdaterad 9 december 2022

ibf-falun-rosa-matchen
”Det var en sann fröjd att komma till Falun och se en av deras Rosa Matcher. Inspirerande att känna stödet och väldigt trevligt att träffa spelarna", säger Patrick Ekwall.

Daniel Lindkvist, klubbchef, på IBF Falun, varför ville ni arrangera Rosa Matchen?

– Vi spelar i rosa och har ”Den rosa familjen” som slogan. Jag snubblade över en text kring det här initiativet och det kändes som att det gick hand i hand med vår verksamhet. Bröstcancer är en sjukdom som alla förr eller senare drabbas av på något sätt. När man börjar läsa på inser man också att mycket av forskningen kring bröstcancer är privatfinansierad. Här kunde vi göra något som kunde bli bra.

Hur gick ni till väga?

– Jag kontaktade Patrick Ekwall som var generös med sin tid och erbjöd sig att vara på plats under matcherna. Sedan frågade vi våra sponsorer som har sina logotyper på matchtröjorna om de kunde tänka sig att avstå från det under en match. Vi tog fram speciella tröjor med Rosa Matchenlogotypen fram och texten Ekwall, samt nummer och namn på spelaren, bak. Tröjorna har vi sedan auktionerat ut på Tradera.

Anordna en Rosa Match till förmån för kampen mot bröstcancer!

Anordna en Rosa Match till förmån för kampen mot bröstcancer!

Läs mer här

Hur blev arrangemanget?

– Vi körde två matcher, en med damlaget och en med herrlaget. Det blev nästan fullsatt med ungefär 3000 åskådare sammanlagt. Stämningen var god och det blev två fina dagar. Många av spelarna berördes starkt och tyckte att det kändes bra att vara del av något som faktiskt är större än bara idrott.

Hur gick det?

– Auktionen av tröjorna slutade på 33 871 kronor. Våra sponsorföretag bjöd på fritt inträde till matcherna och publiken fick i stället swisha en frivillig summa. Sammantaget blev det drygt 56 000 kronor och det är vi nöjda med.

Några råd till andra som vill anordna Rosa Matchen?

– Bara gör det! Det krävs egentligen ganska lite, matcherna ska ändå spelas. Blir det 5 600 kronor i stället för 56 000 är det ändå pengar. Många bäckar små, alla kan göra något i sin kontext.

TEXT KARIN PERSSON

Daniel blir intervjuad i en rosa mick.Daniel Lindkvist

Många av spelarna berördes starkt och tyckte att det kändes bra att vara del av något som faktiskt är större än bara idrott.

Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss