Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats.

Läs mer
Jag förstår

Varje timme får en kvinna beskedet bröstcancer

Vår vision är att ingen ska drabbas
Stöd oss
Om bröstcancer

Om bröstcancer

Läs mer om diagnostik, behandling och rekonstruktion. Men även om självundersökning och patienträttigheter.
Bli medlem

Bli medlem

Hitta din bröstcancerförening eller ställ en fråga till våra bröstcancerspecialister.

Aktuellt

Originalet sedan 1992

Rosa bandet skapades av Evelyn H. Lauder 1992 och är den internationella symbolen för kampen mot bröstcancer. Sedan 1994 säljer Bröstcancerförbundet originalbandet under den officiella bröstcancermånaden oktober. Om du vill att ditt bidrag odelat ska gå till bröstcancerforskning är det vårt rosa band du ska köpa.

14 september 2021

Ny AI-metod kan förbättra bröstcancerdiagnostiken

Forskare vid Karolinska Institutet har utvecklat en ny metod för bröstcancerdiagnostik baserad på artificiell intelligens. Den nya metoden förbättrar diagnostiken av bröstcancertumörer och möjligheten att förutse risken för återfall i bröstcancer. Den ökade precisionen kan leda till mer individanpassad behandling för den stora grupp bröstcancerpatienter som har mellanrisktumörer. Studien, som publicerats i Annals of Oncology, har fått stöd ur Bröstcancerfonden.

07 oktober 2021

Rätten till ett nytt bröst – en fråga om bostadsort

Bostadsort kan avgöra om en bröstcancerdrabbad kvinna erbjuds bröstrekonstruktion direkt eller tvingas vänta flera år på ett nytt bröst. Bröstcancerrapporten 2021 visar också att det finns stora regionala skillnaderna när det gäller vilken information bröstcancerdrabbade kvinnor får om olika metoder för bröstrekonstruktion.

30 september 2021

Tema Forskning i Magasin B nr 3

Låt dig beröras och inspireras av våra två porträttpersoner som generöst delar med sig av sina berättelser: vår ambassadör, Patrick Ekwall, som får kraft av att hjälpa, och Eva Rietz som lever med spridd bröstcancer sen 2013. Dessutom fullmatat om forskning. Trevlig läsning!

22 september 2021

Personliga porträtt

Jag försöker njuta av vardagliga saker

Jag tänkte att jag ska fan i mig ha en bastu innan jag dör.
Läs mer

Det finns ett behov att bry sig om varandra

Människor har varit väldigt lyhörda. Inte bara för att jag hade cancer, utan allmänt. Jag tror det har med pandemin att göra.
Läs mer

Bli medlem – få råd och stöd!

Kontakta någon av våra föreningar nära dig.
Välj förening