Camilla Karlsson coachar för livet

När Camilla Karlsson för sju år sedan var personlig tränare åt en kvinna med bröstcancer, väcktes hennes engagemang för kampen mot bröstcancer.

Publicerad 29 april 2022

uppdaterad 3 juni 2022

camilla-karlsson-coachar-for-livet

Hur fick du idén att samla in pengar till bröstcancerforskning?

– För sju år sedan var jag personlig tränare åt en kvinna som fick bröstcancer. Jag ville göra något och arrangerade min första insamling på gymmet där jag var anställd. Resultatet blev 2 000 kronor. När jag senare öppnade min egen träningsstudio, STUDIO Coach CamOn i Östersund, blev det möjligt att göra fler insamlingar. Hittills har jag gjort sex insamlingar och den senaste inbringade över 21 000.

Hur gick den senaste insamlingen till?

– Alla kunder uppmanades swisha under hela oktober. Mest inbringade eventet Pink October, en dag då alla kunde prova på zumba, jumping eller boxning. Inträdet var 300 – eller mer för dem som ville – och pengarna gick oavkortat till insamlingen. Det fanns utställare på plats, som Bröstcancerföreningen Emma Jämtland Härjedalen och företaget Fin Inunder som är återförsäljare av bland annat sportbehåar för proteser. Och så var det modevisning med träningskläder av min egen design.

Jag hoppas få i gång fler grupper på dagtid, så att fler som varit sjuka kan träna på ett sätt som passar dem.

Vad ska man tänka på när man startar en insamling?

– Att ha ett tydligt mål. Och att få med andra. Det är jättemycket jobb och alla behöver känna att vi gör det här tillsammans. Sedan får man ligga på och peppa folk; ”gå nu hem och utmana grannarna!”.

Hur ser framtidsplanerna ut?

– Målet är att dubbla årets resultat, till 42 000! Jag hoppas på mer samarbete med Bröstcancerförbundet och att få i gång fler grupper på dagtid, så att fler som varit sjuka kan träna på ett sätt som passar dem – och framför allt som de tycker är roligt, så att de vill fortsätta!

TEXT ANNE RALF HÅLLBUS

Ta del av fler inspirerande insamlingar

Ta del av fler inspirerande insamlingar

Skriva för livet samlar in pengar och sprider kunskap om bröstcancer
Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss