Apoteket

Apoteket är Huvudpartner till Bröstcancerförbundet och har på fyra år bidragit med mer än 2,7 miljoner kronor till bröstcancerforskning. Apoteket har även spridit information om självundersökning och 2021 hade de en artikelserie på sin webb med bröstcancertema där bland annat vår ambassadör Anna Stadling medverkade.

Under 2021 slog Apoteket dessutom rekord i antalet sålda rosa band och sålde totalt över 55 000 stycken! Det motsvarar en summa på 1 655 000 kronor.

Camilla har ljust hår och ler på bilden.Apotekets Affärsområdeschef Camilla Olsson

Vi har ställt två frågor till Apotekets Affärsområdeschef Camilla Olsson!

Varför engagerar sig Apoteket till förmån för Bröstcancerförbundet?

– Att drabbas av bröstcancer är något som påverkar många i samhället, men främst de kvinnor som insjuknar och deras familjer. Här har vi en stor möjlighet att fånga upp de kunder som kommer in till oss på Apoteket för att hämta ut sitt läkemedel. Med hjälp av våra medarbetares kompetens och omtanke så säkerställer vi att de får råd och hjälp med sina funderingar och frågor kring behandlingen, biverkningar och vi kan ge konkreta tips på vad man kan behöva under sin medicinering och behandlingstid.

Vilken respons på samarbetet har ni fått från era medarbetare?

– Det här är en fråga som verkligen engagerar våra medarbetare, och internt har vi fått en fantastisk respons och stark vilja till att bidra! Vi sålde hela 55 000 rosa band och var med och bidrog med 1,6 miljoner till Bröstcancerförbundet under 2021– vi har historiskt aldrig sålt så många Rosa Band, och i år är planen att kunna vara med och bidra med ett ännu större belopp! Det är lätt att skapa engagemang kring detta viktiga ändamål, och både kunder och medarbetare är bekanta med vad rosa bandet står för och hur försäljningen är med och bidrar till viktig forskning. Apoteket är oerhört stolta över att få möjligheten att vara med och stötta Bröstcancerförbundet och tillsammans göra skillnad för kvinnors hälsa och välmående.

Vill du också bekämpa bröstcancer tillsammans med oss?

Vill du också bekämpa bröstcancer tillsammans med oss?

Läs mer här
Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss