Förbundsstyrelsen

Bröstcancerförbundets styrelse väljs av medlemsföreningarnas representanter vid kongressen som hålls var tredje år. Åren mellan kongress kallas ordföranden till ordförandestämma.

Förbundsstyrelsen för mandatperioden 2021-2023

Susanne Dieroff Hay

Ordförande

070 239 21 83

Kort om Susanne

Susanne är grafisk formgivare och konstnär. Inom dessa områden har hon även arbetat som lärare och kursledare. De senaste åren har Susanne varit aktiv patientföreträdare inom cancerområdet.

Elisabet Schesny

Vice ordförande

073 313 72 92

Kort om Elisabet

Elisabets specialområde är arbetslivsfrågor. Hösten 2019 lämnade hon sin anställning på fackförbundet Unionen, där hon under många år arbetade med bland annat handläggning av arbetsskadeärenden och som kursledare i arbetsskade- och sjukförsäkringsfrågor.

Anneli Nilsson

Ekonomisakkunnig

070 575 99 39

Kort om Anneli

Anneli påbörjade sin yrkeskarriär inom vården men då kroppen sa ifrån, utbildade hon sig till ekonom. Sedan 28 år har hon arbetat med ekonomi inom den privata sektorn I dagsläget jobbar hon på en revisionsbyrå med allt från löpande redovisning till bokslut och årsredovisningar.

Emilia Peetre

Ledamot

070 614 71 10

Kort om Emilia

Emilia är utbildad sjuksköterska och barnmorska. Sedan 2011 arbetar hon som barnmorska och verksamhetschef på barnmorskemottagningen Frejakliniken i Höllviken. Emilia brinner för rehabiliteringsfrågor och bättre stöd för familj och närstående till bröstcancerdrabbade.

Gudrun Blombrant

Ledamot

070 671 32 65

Kort om Gudrun

Gudrun arbetar som kurator på en högstadieskola i Kalix. Tidigare har hon jobbat som sjukhuskurator, samt inom socialtjänsten som handläggare och chef. Gudrun vill vara en röst för de bröstcancerdrabbade i norra Sverige och glesbygden, där vården har speciella utmaningar.

Jaana Korkeamäki

Ledamot

070 181 25 74

Kort om Jaana

1992 började Jaana arbeta som grundskollärare. Sedan dess har Jaana vidareutbildat sig och arbetat både som specialpedagog och rektor. Nu arbetar hon med uppdrag och samverkan inom lärarutbildningen på Högskolan i Borås. Jaana har varit aktiv i Viola Sjuhärad sedan 2006.

Marica Lindmark Henriksson

Ledamot

070 345 38 70

Kort om Marica

Marica hade just disputerat inom kemi då hon fick sin bröstcancerdiagnos, 33 år gammal. Marica blev medlem i Bröstcancerföreningen Olivia Medelpad 2004 och har varit verksam både som kontaktperson och stödpersonsansvarig.

Isabella Scandurra

Ledamot

070 368 12 99

Kort om Isabella

Isabella är forskare i hälsoinformatik (IT i vården) sedan 20 år och bor i Örnsköldsvik. Bevakning av patientperspektivet i forskningsstudier, MBC och rehab är några av de områden som Isabella vill fokusera på i sin roll i styrelsen.

Susanne Pantzare

Ledamot

076-8798107

Kort om Susanne

Susanne drabbades av bröstcancer 42 år gammal och är stödpersonansvarig i Bröstcancerföreningen Värmland. Hon brinner för en bättre likvärdig rehabilitering och vård för bröstcancerdrabbade. Susanne bor i Kristinehamn och arbetar som resurslärare i åk F-3. Hon är kreativt lagd och gillar att umgås med familjen, vänner och sina bröstsystrar.

Catrine Hedin

Ledamot

070-5497009

Kort om Catrine

Catrine har bakgrund som specialistsjuksköterska och chef på två olika sjukhusavdelningar. Hon avslutade sitt yrkesliv som chef på Försäkringskassan. Sedan ett år tillbaka är hon pensionär och njuter av mer tid med familjen, specialdressyrridning, trädgårdsarbete och träning. Hon drabbades av bröstcancer 2019 och gick då med i bröstcancerföreningen Maria.

Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss