Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats.
Läs mer
Jag förstår

Utmärkelser

Varje år delar Bröstcancerförbundet ut Bröstcancerförbundets Utmärkelse och Årets Bröstsjuksköterska. Nominering för 2021 öppnar efter sommaren. Sista dag för nominering är 13 september.

Carina Hanna Kerstin 800x259px.jpgCarina Andersson och Hanna Rafstedt, Årets Bröstsjuksköterska 2020. Kerstin Sandelin, Bröstcancerförbundets Utmärkelse 2020..

Syftet med utdelningarna är uppmärksamma personer som har gjort insatser för bröstcancerdrabbade. Det är bröstcancerföreningarnas medlemmar som nominerar genom den bröstcancerförening de är medlemmar i. Utmärkelserna belönar prestationer som stämmer överens med Bröstcancerförbundets vision, mission eller medlemslöfte och ska gå till en eller flera personer som väsentligt bidragit till förbättringar inom bröstcancerområdet.

Bröstcancerförbundets Utmärkelse 2020

Bröstcancerförbundets Utmärkelse går till eldsjäl inom bröstrekonstruktion

Bröstcancerförbundets Utmärkelse 2020 tilldelas docent Kerstin Sandelin, överläkare och bröstcancerkirurg vid Karolinska Universitetssjukhuset. Nu uppmärksammas hon av Bröstcancerförbundet för sitt outtröttliga arbete, sina breda forskningsområden och sin stora yrkesskicklighet. "Kerstin Sandelin har genom enträget och mångsidigt arbete under hela yrkeslivet bidragit till att ytterligare förbättra den moderna vården av bröstcancersjuka. Hon står på patienternas sida och har alltid prioriterat kommunikation och delaktighet", säger Susanne Dieroff Hay, ordförande i Bröstcancerförbundet. Läs mer

Kerstin Sandelin_Årets Utmärkelse2020_800x400.jpgFOTO Bosse Johansson

Läs om tidigare mottagare av Bröstcancerförbundets Utmärkelse

Årets Bröstsjuksköterska 2020

Bröstsjuksköterskor prisas för empati och engagemang

Carina Andersson på kirurgmottagningen vid Falu lasarett och Hanna Rafstedt på Bröstcentrum vid Södersjukhuset tilldelas priset Årets bröstsjuksköterska 2020. "Bröstsjuksköterskorna är otroligt viktiga för att stötta och informera patienter genom förloppet av en bröstcancerdiagnos. Med Årets bröstsjuksköterska får patienterna möjlighet att visa uppskattning för detta viktiga arbete som ofta utförs i det tysta. I år väljer vi att belöna två personer. De har så fina personliga och utmärkande kvalitéer att båda förtjänar en plats i rampljuset", säger Susanne Dieroff Hay, ordförande i Bröstcancerförbundet. Läs mer

Carina A o Hanna R_2_Årets Bröstsjuksköterskor_800x400px.jpgFOTO Lars Dahlström respektive Jann Lipka

Läs om tidigare mottagare av Årets Bröstsjuksköterska

Om bröstcancer

Om bröstcancer

Stöd oss

Stöd oss